Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy majonez jest prosty, tani i o niebo zdrowszy i smaczniejszy od swojej sklepowej wersji. Serdecznie polecam przepis na majonez - jest idealny do sałatek i sosów.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30995
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3673
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5263
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30995
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3673
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5263
Składniki
Jajko i połowę musztardy miksujemy na najniższych obrotach w dosyć wysokim naczyniu.
Gdy składniki połącza się w jednolita masę, małym strumieniem powolutku dolewamy olej nieprzerwanie miksując na takich samych obrotach.
Po dodaniu całego oleju, przechodzimy do doprawiania. Cały czas miksując powoli dodajemy po łyżeczce pozostałej musztardy i po trochę soli, co jakiś czas próbując czy smak jest już odpowiedni.
Gotowy majonez przekładamy do słoika i w takiej postaci możemy przechowywać go w lodowce nawet kilka tygodni.