Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy majonez jest prosty, tani i o niebo zdrowszy i smaczniejszy od swojej sklepowej wersji. Serdecznie polecam przepis na majonez - jest idealny do sałatek i sosów.
Domowy comfort food.
Odsłon: 49
Moja propozycja na sernik prosty, łatwy i smaczny. Sernik na spodzie z biszko...
Odsłon: 78
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 1675
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 71
Domowy comfort food.
Odsłon: 49
Moja propozycja na sernik prosty, łatwy i smaczny. Sernik na spodzie z biszko...
Odsłon: 78
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 1675
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 71
Składniki
Jajko i połowę musztardy miksujemy na najniższych obrotach w dosyć wysokim naczyniu.
Gdy składniki połącza się w jednolita masę, małym strumieniem powolutku dolewamy olej nieprzerwanie miksując na takich samych obrotach.
Po dodaniu całego oleju, przechodzimy do doprawiania. Cały czas miksując powoli dodajemy po łyżeczce pozostałej musztardy i po trochę soli, co jakiś czas próbując czy smak jest już odpowiedni.
Gotowy majonez przekładamy do słoika i w takiej postaci możemy przechowywać go w lodowce nawet kilka tygodni.