Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy majonez jest prosty, tani i o niebo zdrowszy i smaczniejszy od swojej sklepowej wersji. Serdecznie polecam przepis na majonez - jest idealny do sałatek i sosów.
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 916
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 244
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 13793
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 2710
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 73
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 916
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 244
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 13793
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 2710
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 73
Składniki
Jajko i połowę musztardy miksujemy na najniższych obrotach w dosyć wysokim naczyniu.
Gdy składniki połącza się w jednolita masę, małym strumieniem powolutku dolewamy olej nieprzerwanie miksując na takich samych obrotach.
Po dodaniu całego oleju, przechodzimy do doprawiania. Cały czas miksując powoli dodajemy po łyżeczce pozostałej musztardy i po trochę soli, co jakiś czas próbując czy smak jest już odpowiedni.
Gotowy majonez przekładamy do słoika i w takiej postaci możemy przechowywać go w lodowce nawet kilka tygodni.