Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy majonez jest prosty, tani i o niebo zdrowszy i smaczniejszy od swojej sklepowej wersji. Serdecznie polecam przepis na majonez - jest idealny do sałatek i sosów.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 901
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4534
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1152
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 516
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 901
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4534
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1152
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 516
Składniki
Jajko i połowę musztardy miksujemy na najniższych obrotach w dosyć wysokim naczyniu.
Gdy składniki połącza się w jednolita masę, małym strumieniem powolutku dolewamy olej nieprzerwanie miksując na takich samych obrotach.
Po dodaniu całego oleju, przechodzimy do doprawiania. Cały czas miksując powoli dodajemy po łyżeczce pozostałej musztardy i po trochę soli, co jakiś czas próbując czy smak jest już odpowiedni.
Gotowy majonez przekładamy do słoika i w takiej postaci możemy przechowywać go w lodowce nawet kilka tygodni.