Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podawać z pieczywem na śniadanie lub kolację
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 131
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1323
Ostatnio bardzo polubiliśmy domowe pieczywo. Dlatego codziennie eksperymentuj...
Odsłon: 4299
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 131
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1323
Ostatnio bardzo polubiliśmy domowe pieczywo. Dlatego codziennie eksperymentuj...
Odsłon: 4299
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w cienkie krążki lub piórka. Włożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem, podsmażyć bez rumienienia, często mieszając, następnie podlać kilkoma łyżkami wody i dodać jabłko starte na dużych oczkach, przykryć i dusić do odparowania wody (ok. 3-4 min) Odparowaną cebulę zalać śmietaną i zagotować ( 2-3 min). Posypać zieleniną