Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podawać z pieczywem na śniadanie lub kolację
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w cienkie krążki lub piórka. Włożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem, podsmażyć bez rumienienia, często mieszając, następnie podlać kilkoma łyżkami wody i dodać jabłko starte na dużych oczkach, przykryć i dusić do odparowania wody (ok. 3-4 min) Odparowaną cebulę zalać śmietaną i zagotować ( 2-3 min). Posypać zieleniną