Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do gofrów lub ciastka z kremem , karpatki...
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5490
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 986
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1417
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5490
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 986
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1417
Składniki
Wydrylowane wiśnie przełóż do garnuszka. Zasyp cukrem. Dolej wodę. Gotuj aż cukier się rozpuści i wiśnie puszczą sok.
W osobnym naczyniu ( miseczka lub szklanka) rozmieszaj zimną wodę z mąką ziemniaczaną. Wlej mieszankę do gotujących się wiśni cienką stróżką, ciągle mieszając. Gdy wiśniowa frużelina zgęstnieje zdejmij z ognia. Jeśli będzie mało gęsta dorób szybko jeszcze jedną porcję mieszanki z wody i mąki ziemniaczanej ale w nieco mniejszej ilości i powoli dolewaj , sprawdzając czy gęstość jest już odpowiednia. Ostudź. Dodawaj do gofrów , ciast z kremem, lub zjedz bez niczego :)