Do góry

Dodatki Przepis na:

Frużelina Wiśniowa

Frużelina Wiśniowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 15

Dodano:

Odsłon: 4708

Do gofrów lub ciastka z kremem , karpatki...

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Frużelina Wiśniowa

Przygotowanie

  1. Wydrylowane wiśnie przełóż do garnuszka.
    Zasyp cukrem. Dolej wodę. Gotuj aż cukier się rozpuści i wiśnie puszczą sok.

  2. W osobnym naczyniu ( miseczka lub szklanka) rozmieszaj zimną wodę z mąką ziemniaczaną.
    Wlej mieszankę do gotujących się wiśni cienką stróżką, ciągle mieszając.
    Gdy wiśniowa frużelina zgęstnieje zdejmij z ognia.
    Jeśli będzie mało gęsta dorób szybko jeszcze jedną porcję mieszanki z wody i mąki ziemniaczanej ale w nieco mniejszej ilości i powoli dolewaj , sprawdzając czy gęstość jest już odpowiednia. Ostudź. Dodawaj do gofrów , ciast z kremem, lub zjedz bez niczego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń