Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do gofrów lub ciastka z kremem , karpatki...
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231943
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5048
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231943
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5048
Składniki
Wydrylowane wiśnie przełóż do garnuszka. Zasyp cukrem. Dolej wodę. Gotuj aż cukier się rozpuści i wiśnie puszczą sok.
W osobnym naczyniu ( miseczka lub szklanka) rozmieszaj zimną wodę z mąką ziemniaczaną. Wlej mieszankę do gotujących się wiśni cienką stróżką, ciągle mieszając. Gdy wiśniowa frużelina zgęstnieje zdejmij z ognia. Jeśli będzie mało gęsta dorób szybko jeszcze jedną porcję mieszanki z wody i mąki ziemniaczanej ale w nieco mniejszej ilości i powoli dolewaj , sprawdzając czy gęstość jest już odpowiednia. Ostudź. Dodawaj do gofrów , ciast z kremem, lub zjedz bez niczego :)