Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do gofrów lub ciastka z kremem , karpatki...
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 635
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 916
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 731
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 78
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 635
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 916
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 731
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 78
Składniki
Wydrylowane wiśnie przełóż do garnuszka. Zasyp cukrem. Dolej wodę. Gotuj aż cukier się rozpuści i wiśnie puszczą sok.
W osobnym naczyniu ( miseczka lub szklanka) rozmieszaj zimną wodę z mąką ziemniaczaną. Wlej mieszankę do gotujących się wiśni cienką stróżką, ciągle mieszając. Gdy wiśniowa frużelina zgęstnieje zdejmij z ognia. Jeśli będzie mało gęsta dorób szybko jeszcze jedną porcję mieszanki z wody i mąki ziemniaczanej ale w nieco mniejszej ilości i powoli dolewaj , sprawdzając czy gęstość jest już odpowiednia. Ostudź. Dodawaj do gofrów , ciast z kremem, lub zjedz bez niczego :)