Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus można wykorzystywać na wiele sposobów, do zup, sosów, ale też do ciast itd.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 222
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 800
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 933
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 138
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2830
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 222
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 800
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 933
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 138
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2830
Składniki
Dynię myjemy, kroimy na pół, usuwamy wnętrze z pestkami, i kroimy na mniejsze kawałki w zależności od wielkości dyni - ok. 4-8 kawałków. Nie obieramy.
Układamy dynię na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 180 stopniach ok 60 min.
Po przestudzeniu zbieramy łyżką miąższ do miski, upieczony powinien łatwo odstawać od skórki.
Upieczoną dynię blendujemy na mus i gotowe. Mozna używać od razu lub zapakować do pojemnika i kilka dni przechować w lodówce. Można też zamrażać w pojemnikach lub grubszych woreczkach strunowych - zabierają wtedy mniej miejsca. Smacznego.