Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus można wykorzystywać na wiele sposobów, do zup, sosów, ale też do ciast itd.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 682
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1034
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 215
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2753
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 682
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1034
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 215
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2753
Składniki
Dynię myjemy, kroimy na pół, usuwamy wnętrze z pestkami, i kroimy na mniejsze kawałki w zależności od wielkości dyni - ok. 4-8 kawałków. Nie obieramy.
Układamy dynię na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 180 stopniach ok 60 min.
Po przestudzeniu zbieramy łyżką miąższ do miski, upieczony powinien łatwo odstawać od skórki.
Upieczoną dynię blendujemy na mus i gotowe. Mozna używać od razu lub zapakować do pojemnika i kilka dni przechować w lodówce. Można też zamrażać w pojemnikach lub grubszych woreczkach strunowych - zabierają wtedy mniej miejsca. Smacznego.