Do góry

Dodatki Przepis na:

Mus z pieczonej dyni

Mus z pieczonej dyni

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 13

Dodano:

Odsłon: 1445

Mus można wykorzystywać na wiele sposobów, do zup, sosów, ale też do ciast itd.

Składniki

  • Dynia 1-2 szt
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mus z pieczonej dyni

Przygotowanie

  1. Dynię myjemy, kroimy na pół, usuwamy wnętrze z pestkami, i kroimy na mniejsze kawałki w zależności od wielkości dyni - ok. 4-8 kawałków. Nie obieramy.

  2. Układamy dynię na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia.

  3. Pieczemy w 180 stopniach ok 60 min.

  4. Po przestudzeniu zbieramy łyżką miąższ do miski, upieczony powinien łatwo odstawać od skórki.

  5. Upieczoną dynię blendujemy na mus i gotowe. Mozna używać od razu lub zapakować do pojemnika i kilka dni przechować w lodówce. Można też zamrażać w pojemnikach lub grubszych woreczkach strunowych - zabierają wtedy mniej miejsca. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń