Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus można wykorzystywać na wiele sposobów, do zup, sosów, ale też do ciast itd.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17787
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1869
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15575
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17787
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1869
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15575
Składniki
Dynię myjemy, kroimy na pół, usuwamy wnętrze z pestkami, i kroimy na mniejsze kawałki w zależności od wielkości dyni - ok. 4-8 kawałków. Nie obieramy.
Układamy dynię na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 180 stopniach ok 60 min.
Po przestudzeniu zbieramy łyżką miąższ do miski, upieczony powinien łatwo odstawać od skórki.
Upieczoną dynię blendujemy na mus i gotowe. Mozna używać od razu lub zapakować do pojemnika i kilka dni przechować w lodówce. Można też zamrażać w pojemnikach lub grubszych woreczkach strunowych - zabierają wtedy mniej miejsca. Smacznego.