Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus można wykorzystywać na wiele sposobów, do zup, sosów, ale też do ciast itd.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1424
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1424
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Składniki
Dynię myjemy, kroimy na pół, usuwamy wnętrze z pestkami, i kroimy na mniejsze kawałki w zależności od wielkości dyni - ok. 4-8 kawałków. Nie obieramy.
Układamy dynię na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 180 stopniach ok 60 min.
Po przestudzeniu zbieramy łyżką miąższ do miski, upieczony powinien łatwo odstawać od skórki.
Upieczoną dynię blendujemy na mus i gotowe. Mozna używać od razu lub zapakować do pojemnika i kilka dni przechować w lodówce. Można też zamrażać w pojemnikach lub grubszych woreczkach strunowych - zabierają wtedy mniej miejsca. Smacznego.