Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczone ziemniaki w ziołach

Pieczone ziemniaki w ziołach

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 84

Dodano:

Odsłon: 4040

Można je jeść same, z sosem lub jako dodatek do dań mięsnych czy rybnych.

Składniki

  • Ziemniaki 4-5 szt.
  • Oliwa z oliwek 2-3 łyżki
  • Papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki
  • Zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  • Sól, pieprz
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczone ziemniaki w ziołach

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy i kroimy. Mniejsze ziemniaki kroimy w ćwiartki, a większe -w grubsze słupki. W misce mieszamy oliwę z oliwek z solą, pieprzem, papryką słodką mieloną oraz ziołami prowansalskimi. Wrzucamy do miski pokrojone ziemniaki i obtaczamy w oliwie z przyprawami.

  2. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20-30 min, aż ziemniaczki zrobią się rumiane i chrupiące.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ania92 28 marca 2017 Takie proste, a takie smaczne :)
Pieczone ziemniaki to moje ulubione danie - zawsze! :)

14 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń