Do góry

Dodatki Przepis na:

Salsa Roso

Salsa Roso

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 126

Dodano:

Odsłon: 1970

Odmienna od Salsy Verde, dla osób które uwielbiają ostre smaki.

Składniki

  • Papryka konserwowa 2 szt.
  • Pomidory suszne 200g
  • czerwona papryka chili
  • Sok z cytryny 1 szt
  • Skórka z cytryny
  • Mięta 3 gałązki
  • Sól morkska szczypta
  • Pieprz gróbo mielony szczypta
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Salsa Roso

Przygotowanie

  1. Paprykę, pomidory i chilli kroimy w drobniejszą kostkę. Dodajemy miętę, sól, pieprz oraz trzemy skórkę z cytryny. Na koniec wyciskamy sok z cytryny. Wszystko mieszamy w jednolitą konsystencję.

  2. Salsa roso jest dla osób które uwielbiają ostre smaki. Znakomity dodatek do różnego rodzaju past, zwłaszcza do makaronów z owocami morza.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń