Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do mięs, kopytek czy placków ziemniaczanych
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 400
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 933
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 373
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 400
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 933
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 373
Składniki
Pieczarki obrać, pokroić w plastry i obmyć
Cebulę obrać i posiekać na drobno.
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę na rumiany kolor, następnie dodać pieczarki i dusić aż do wyparowania nadmiaru wody.
Do rondla wlać śmietanę, dodać liść laurowy, ziele angielskie, podsmażone pieczarki i cebulę, doprawić solą i pieprzem, po czym podgrzewać na wolnym ogniu aż do zagotowania się sosu od czasu do czasu mieszając. Gotować nie dłużej niż 5 minut.
Pod koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki, całość dokładnie wymieszać.