Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do mięs, kopytek czy placków ziemniaczanych
Przepis dnia
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 314
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65108
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 733
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5818
Przepis dnia
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 314
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65108
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 733
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5818
Składniki
Pieczarki obrać, pokroić w plastry i obmyć
Cebulę obrać i posiekać na drobno.
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę na rumiany kolor, następnie dodać pieczarki i dusić aż do wyparowania nadmiaru wody.
Do rondla wlać śmietanę, dodać liść laurowy, ziele angielskie, podsmażone pieczarki i cebulę, doprawić solą i pieprzem, po czym podgrzewać na wolnym ogniu aż do zagotowania się sosu od czasu do czasu mieszając. Gotować nie dłużej niż 5 minut.
Pod koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki, całość dokładnie wymieszać.