Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos tatarski

Sos tatarski

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 413

Dodano:

Odsłon: 1722

Sos tatarski doskonale smakuje z jajkami, z pieczonym mięsem na zimno i wędlin.

Składniki

  • majonez, 1 szkl
  • ogórki konserwowe, 2 szt
  • pokrojone grzybki marynowane, 2-3 łyżki
  • Jaja, 2 szt
  • posiekany szczypiorek, 1 łyżka
  • świeżo starty chrzan lub musztarda
  • sól i cukier puder, szczypta
  • pieprz
5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sos tatarski

Przygotowanie

  1. Jaja gotujemy na twardo , obieramy i drobno siekamy. Przełożyć do miseczki. Ogórki kroimy w drobną kostkę, dodajemy grzybki i szczypiorek. Przekładamy do jajek.

  2. Chrzan lub odrobinę musztardy mieszamy z pozostałymi składnikami i z majonezem. Doprawiamy do smaku cukrem pudrem, pieprzem i solą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

njosnavelin 11 marca 2010 Na smakerze są już przepisy na sos tatarski.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń