Do góry

Dodatki Przepis na:

Zasmażane buraczki na ciepło

Zasmażane buraczki na ciepło

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 611

Dodano:

Odsłon: 8395

Ilu kucharzy, tyle przepisów :-)

Składniki

  • 3 duże buraki
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżki masła/margaryny
  • sól, pieprz, vegeta
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wyszoruj buraki, przekrój na połówki i ugotuj do miękkości.

    Miękkie buraki wyjmij na talerz, wystudź. Obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Garnek z burakami postaw na malutkim gazie dodaj ok. 2 łyżek masła/margaryny, posól i popieprz do smaku. Duś do miękkości od czasu do czasu mieszając by się nie przypaliły. Dodaj vegety do smaku (opcjonalnie), posłodź do smaku (u mnie 2 łyżeczki bo buraki nie były za słodkie). Dodaj śmietanę wymieszaj, Jeszcze chwilę duś.

    Smacznego.


    U mnie buraczki w asyście ziemniaków z koperkiem i de volaya klasycznego (masło i zioła).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 03 września 2014 Pyszne. Moje domowe buraczki robię bardzo podobnie. Dodaję tylko trochę octu lub soku z cytryny.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 03 września 2014 jeju, za taki obiad mogłabym kogoś zastrzelić :)))) pyszności świata ! Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń