Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ilu kucharzy, tyle przepisów :-)
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4481
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1265
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 249
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34309
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 605
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4481
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1265
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 249
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34309
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 605
Składniki
Wyszoruj buraki, przekrój na połówki i ugotuj do miękkości. Miękkie buraki wyjmij na talerz, wystudź. Obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Garnek z burakami postaw na malutkim gazie dodaj ok. 2 łyżek masła/margaryny, posól i popieprz do smaku. Duś do miękkości od czasu do czasu mieszając by się nie przypaliły. Dodaj vegety do smaku (opcjonalnie), posłodź do smaku (u mnie 2 łyżeczki bo buraki nie były za słodkie). Dodaj śmietanę wymieszaj, Jeszcze chwilę duś. Smacznego. U mnie buraczki w asyście ziemniaków z koperkiem i de volaya klasycznego (masło i zioła).