Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ilu kucharzy, tyle przepisów :-)
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 17968
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 17968
Składniki
Wyszoruj buraki, przekrój na połówki i ugotuj do miękkości. Miękkie buraki wyjmij na talerz, wystudź. Obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Garnek z burakami postaw na malutkim gazie dodaj ok. 2 łyżek masła/margaryny, posól i popieprz do smaku. Duś do miękkości od czasu do czasu mieszając by się nie przypaliły. Dodaj vegety do smaku (opcjonalnie), posłodź do smaku (u mnie 2 łyżeczki bo buraki nie były za słodkie). Dodaj śmietanę wymieszaj, Jeszcze chwilę duś. Smacznego. U mnie buraczki w asyście ziemniaków z koperkiem i de volaya klasycznego (masło i zioła).