Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ilu kucharzy, tyle przepisów :-)
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2464
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 126
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 223
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2464
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 126
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 223
Składniki
Wyszoruj buraki, przekrój na połówki i ugotuj do miękkości. Miękkie buraki wyjmij na talerz, wystudź. Obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Garnek z burakami postaw na malutkim gazie dodaj ok. 2 łyżek masła/margaryny, posól i popieprz do smaku. Duś do miękkości od czasu do czasu mieszając by się nie przypaliły. Dodaj vegety do smaku (opcjonalnie), posłodź do smaku (u mnie 2 łyżeczki bo buraki nie były za słodkie). Dodaj śmietanę wymieszaj, Jeszcze chwilę duś. Smacznego. U mnie buraczki w asyście ziemniaków z koperkiem i de volaya klasycznego (masło i zioła).