Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ilu kucharzy, tyle przepisów :-)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10117
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2746
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1868
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 721
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3964
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10117
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2746
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1868
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 721
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3964
Składniki
Wyszoruj buraki, przekrój na połówki i ugotuj do miękkości. Miękkie buraki wyjmij na talerz, wystudź. Obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Garnek z burakami postaw na malutkim gazie dodaj ok. 2 łyżek masła/margaryny, posól i popieprz do smaku. Duś do miękkości od czasu do czasu mieszając by się nie przypaliły. Dodaj vegety do smaku (opcjonalnie), posłodź do smaku (u mnie 2 łyżeczki bo buraki nie były za słodkie). Dodaj śmietanę wymieszaj, Jeszcze chwilę duś. Smacznego. U mnie buraczki w asyście ziemniaków z koperkiem i de volaya klasycznego (masło i zioła).