Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam eksperymentować w kuchni a ta przystawka jest tego dowodem. Czasami mając w lodówce kilka składników, możemy wyczarować cuda. Jeśli tylko jesteśmy na tyle kreatywni, aby z niczego zrobić COŚ! To właśnie przykład jak ze zwykłej bagietki można przygotować potrawę, której smak, aromat a nawet sam wygląd zachęca nas do zjedzenia. Cudowne, kruche i puszyste w środku pieczywo, możemy przygotować na tysiąc sposobów.. Ja pokażę moją własną wariację z BAGIETKĄ! smacznego xoxo
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12039
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4075
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42900
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 490
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 360
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 435
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12039
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4075
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42900
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 490
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 360
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 435
Składniki
Bagietkę pokroić. Na patelni roztopić 40 g masła z dodatkiem oliwy, dodać rozmaryn, tymianek, sól oraz czosnek. Kiedy przyprawy się delikatnie zarumienią grzanki układamy na patelni i chwilkę podsmażamy aby obtoczyły się w aromatycznym maśle. Ser feta dusimy widelcem, stopniowo dodając jogurt (do momentu aż masa będzie gładka) następnie doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką. Obtoczone w maśle grzanki smarujemy kremem, drugą część dekorujemy serem blue. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C i podpiekamy do momentu zarumienienia.