Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam eksperymentować w kuchni a ta przystawka jest tego dowodem. Czasami mając w lodówce kilka składników, możemy wyczarować cuda. Jeśli tylko jesteśmy na tyle kreatywni, aby z niczego zrobić COŚ! To właśnie przykład jak ze zwykłej bagietki można przygotować potrawę, której smak, aromat a nawet sam wygląd zachęca nas do zjedzenia. Cudowne, kruche i puszyste w środku pieczywo, możemy przygotować na tysiąc sposobów.. Ja pokażę moją własną wariację z BAGIETKĄ! smacznego xoxo
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 583
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 38
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 101
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 583
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 38
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 101
Składniki
Bagietkę pokroić. Na patelni roztopić 40 g masła z dodatkiem oliwy, dodać rozmaryn, tymianek, sól oraz czosnek. Kiedy przyprawy się delikatnie zarumienią grzanki układamy na patelni i chwilkę podsmażamy aby obtoczyły się w aromatycznym maśle. Ser feta dusimy widelcem, stopniowo dodając jogurt (do momentu aż masa będzie gładka) następnie doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką. Obtoczone w maśle grzanki smarujemy kremem, drugą część dekorujemy serem blue. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C i podpiekamy do momentu zarumienienia.