Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam eksperymentować w kuchni a ta przystawka jest tego dowodem. Czasami mając w lodówce kilka składników, możemy wyczarować cuda. Jeśli tylko jesteśmy na tyle kreatywni, aby z niczego zrobić COŚ! To właśnie przykład jak ze zwykłej bagietki można przygotować potrawę, której smak, aromat a nawet sam wygląd zachęca nas do zjedzenia. Cudowne, kruche i puszyste w środku pieczywo, możemy przygotować na tysiąc sposobów.. Ja pokażę moją własną wariację z BAGIETKĄ! smacznego xoxo
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 439
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2780
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14497
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 439
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2780
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14497
Składniki
Bagietkę pokroić. Na patelni roztopić 40 g masła z dodatkiem oliwy, dodać rozmaryn, tymianek, sól oraz czosnek. Kiedy przyprawy się delikatnie zarumienią grzanki układamy na patelni i chwilkę podsmażamy aby obtoczyły się w aromatycznym maśle. Ser feta dusimy widelcem, stopniowo dodając jogurt (do momentu aż masa będzie gładka) następnie doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką. Obtoczone w maśle grzanki smarujemy kremem, drugą część dekorujemy serem blue. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C i podpiekamy do momentu zarumienienia.