Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2099
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3249
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1312
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2055
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2099
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3249
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1312
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2055
Składniki
Awokado opłucz, osusz, przekrój na pół, nie obieraj, usuń pestkę, polej miąższ sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Krewetki przełóż na sitko, przelej wrzątkiem, dokładnie odcedź, przełóż do miseczki, obficie skrop sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem do smaku, starannie wymieszaj. Krewetkami napełnij awokado (wgłębienia po wyjętych pestkach), skrop pozostałym sosem, udekoruj zieleniną. Smacznego!