Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Awokado opłucz, osusz, przekrój na pół, nie obieraj, usuń pestkę, polej miąższ sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Krewetki przełóż na sitko, przelej wrzątkiem, dokładnie odcedź, przełóż do miseczki, obficie skrop sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem do smaku, starannie wymieszaj. Krewetkami napełnij awokado (wgłębienia po wyjętych pestkach), skrop pozostałym sosem, udekoruj zieleniną. Smacznego!