Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny sos do potraw z Grilla oraz przekąsek.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3708
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2031
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5426
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5475
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3708
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2031
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5426
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5475
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zrumienić na maśle. Następnie dodać mąkę pszenną, razem wymieszać i jeszcze chwile smażyć. Dodać zimny (letni) bulion, razem wymieszać i zagotować. Lekko ostudzić i zmiksować blenderem.
Żółty ser zetrzeć na tace o dużych oczkach. Dodać do sosu i podgrzewać na małym ogniu, aż ser się roztopi i zagęści sos. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym ciepłym sosem polewać np. kotlety, gołąbki lub makaron.
Smacznego.