Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny sos do potraw z Grilla oraz przekąsek.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1262
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39175
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1262
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39175
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zrumienić na maśle. Następnie dodać mąkę pszenną, razem wymieszać i jeszcze chwile smażyć. Dodać zimny (letni) bulion, razem wymieszać i zagotować. Lekko ostudzić i zmiksować blenderem.
Żółty ser zetrzeć na tace o dużych oczkach. Dodać do sosu i podgrzewać na małym ogniu, aż ser się roztopi i zagęści sos. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym ciepłym sosem polewać np. kotlety, gołąbki lub makaron.
Smacznego.