Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny sos do potraw z Grilla oraz przekąsek.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 997
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 72
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1130
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 188
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 997
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 72
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1130
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 188
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zrumienić na maśle. Następnie dodać mąkę pszenną, razem wymieszać i jeszcze chwile smażyć. Dodać zimny (letni) bulion, razem wymieszać i zagotować. Lekko ostudzić i zmiksować blenderem.
Żółty ser zetrzeć na tace o dużych oczkach. Dodać do sosu i podgrzewać na małym ogniu, aż ser się roztopi i zagęści sos. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym ciepłym sosem polewać np. kotlety, gołąbki lub makaron.
Smacznego.