Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przystawka lub danie obiadowe
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 634
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 199
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 634
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 199
Składniki
Cukinie umyć, pokroić w grube plastry. Łyżeczką wydrążyć cukinię i miąższ drobno posiekać.
Pieczarki pokroić w półplasterki. Cebulę pokroić w piórka. Na oleju zeszklić cebulę, dodać pieczarki, podsmażyć. Do podsmażonych pieczarek dodać miąższ cukinii i smażyć do wyparowania wody. Przyprawić solą, pieprzem i odrobiną ziół prowansalskich. Ostudzić.
Do wydrążonych krążków cukinii nałożyć farsz do wysokości krążka. Panierować krążki w mące, jajku i bułce.
Smażyć na oleju,