Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przystawka lub danie obiadowe
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15698
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4728
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 396
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15698
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4728
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 396
Składniki
Cukinie umyć, pokroić w grube plastry. Łyżeczką wydrążyć cukinię i miąższ drobno posiekać.
Pieczarki pokroić w półplasterki. Cebulę pokroić w piórka. Na oleju zeszklić cebulę, dodać pieczarki, podsmażyć. Do podsmażonych pieczarek dodać miąższ cukinii i smażyć do wyparowania wody. Przyprawić solą, pieprzem i odrobiną ziół prowansalskich. Ostudzić.
Do wydrążonych krążków cukinii nałożyć farsz do wysokości krążka. Panierować krążki w mące, jajku i bułce.
Smażyć na oleju,