Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przystawka lub danie obiadowe
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 318
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 117
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 111
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 172
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 318
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 117
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 111
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 172
Składniki
Cukinie umyć, pokroić w grube plastry. Łyżeczką wydrążyć cukinię i miąższ drobno posiekać.
Pieczarki pokroić w półplasterki. Cebulę pokroić w piórka. Na oleju zeszklić cebulę, dodać pieczarki, podsmażyć. Do podsmażonych pieczarek dodać miąższ cukinii i smażyć do wyparowania wody. Przyprawić solą, pieprzem i odrobiną ziół prowansalskich. Ostudzić.
Do wydrążonych krążków cukinii nałożyć farsz do wysokości krążka. Panierować krążki w mące, jajku i bułce.
Smażyć na oleju,