Do góry

Przekąski Przepis na:

Cynamonowe roladki z chleba i nutelli

Cynamonowe roladki z chleba i nutelli

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 4786

Dodano:

Odsłon: 2198

Bardzo smaczna przekąska, czy nawet śniadanie dla tych co lubią je zjeść na słodko. Ja uwielbiam te roladki!

Składniki

  • 10 kromek chleba tostowego jasnego
  • Nutella
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 4 łyżeczki cukru
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Cynamonowe roladki z chleba i nutelli

Przygotowanie

  1. Cukier z cynamonem wymieszałam. Jajka rozkłóciłam widelcem.

  2. Chleb tostowy okroiłam ze skórek i na desce do krojenia rozwałkowałam kromki na cienkie plastry.

  3. Na każdą rozwałkowaną kromkę wykładałam po 1 łyżeczce nutelli i zwijałam ścisło w roladkę.

  4. Każdą roladkę obtaczałam w cukrze i cynamonie a następnie w rozkłóconym jajku. Smażyłam na złoto - brązowy kolor.

  5. Notatki:
    * roladki szybko się rumienią i trzeba pilnować by przekręcić na drugą stronę i zdjąć zanim się przypalą
    * odsączyłam z nadmiaru jajka

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń