Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna przekąska, czy nawet śniadanie dla tych co lubią je zjeść na słodko. Ja uwielbiam te roladki!
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 112
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20673
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25674
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1074
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4401
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 112
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20673
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25674
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1074
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4401
Składniki
Cukier z cynamonem wymieszałam. Jajka rozkłóciłam widelcem.
Chleb tostowy okroiłam ze skórek i na desce do krojenia rozwałkowałam kromki na cienkie plastry.
Na każdą rozwałkowaną kromkę wykładałam po 1 łyżeczce nutelli i zwijałam ścisło w roladkę.
Każdą roladkę obtaczałam w cukrze i cynamonie a następnie w rozkłóconym jajku. Smażyłam na złoto - brązowy kolor.
Notatki: * roladki szybko się rumienią i trzeba pilnować by przekręcić na drugą stronę i zdjąć zanim się przypalą * odsączyłam z nadmiaru jajka