Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna przekąska, czy nawet śniadanie dla tych co lubią je zjeść na słodko. Ja uwielbiam te roladki!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5882
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8975
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8248
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5651
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5882
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8975
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8248
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5651
Składniki
Cukier z cynamonem wymieszałam. Jajka rozkłóciłam widelcem.
Chleb tostowy okroiłam ze skórek i na desce do krojenia rozwałkowałam kromki na cienkie plastry.
Na każdą rozwałkowaną kromkę wykładałam po 1 łyżeczce nutelli i zwijałam ścisło w roladkę.
Każdą roladkę obtaczałam w cukrze i cynamonie a następnie w rozkłóconym jajku. Smażyłam na złoto - brązowy kolor.
Notatki: * roladki szybko się rumienią i trzeba pilnować by przekręcić na drugą stronę i zdjąć zanim się przypalą * odsączyłam z nadmiaru jajka