Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowe spojrzenie na zupę pomidorową. Smakuje wbrew pozorom wyśmienicie i może stanowić samodzielne danie. Jeśli ktoś tak jak ja nie przepada za wiórkami kokosowymi, polecam zamienić je na grzanki lub groszek ptysiowy. SMACZNEGO
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2152
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 802
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2152
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 802
Składniki
Pomidory umyć, pokroić w cząstki, zalać bulionem i gotować aż się rozpadną, potem przetrzeć je przez sito lub zmiksować. Cebule posiekać, usmażyć na oleju, dodać rozgniecione widelcem banany i smażyć chwilę mieszając, potem przetrzeć przez sito lub zmiksować i dodać do pomidorów. Całość podgrzać, dodać śmietanę, sól i pieprz. Zupę podawać posypaną lekko zrumienionymi na suchej patelni wiórkami.