Do góry

Przekąski Przepis na:

Ekwadorska zupa pomidorowa

Ekwadorska zupa pomidorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 102

Dodano:

Odsłon: 1718

Nowe spojrzenie na zupę pomidorową. Smakuje wbrew pozorom wyśmienicie i może stanowić samodzielne danie. Jeśli ktoś tak jak ja nie przepada za wiórkami kokosowymi, polecam zamienić je na grzanki lub groszek ptysiowy. SMACZNEGO

Składniki

  • pomidory, 1 kg
  • cebula, 2 szt.
  • banany, 2 szt.
  • bulion, 1 l
  • olej, 2 łyżki
  • śmietana kwaśna (min.18%), 1/2 szklanki
  • wiórki kokosowe, 4 łyżki
  • sól, biały pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ekwadorska zupa pomidorowa

Przygotowanie

  1. Pomidory umyć, pokroić w cząstki, zalać bulionem i gotować aż się rozpadną, potem przetrzeć je przez sito lub zmiksować. Cebule posiekać, usmażyć na oleju, dodać rozgniecione widelcem banany i smażyć chwilę mieszając, potem przetrzeć przez sito lub zmiksować i dodać do pomidorów. Całość podgrzać, dodać śmietanę, sól i pieprz. Zupę podawać posypaną lekko zrumienionymi na suchej patelni wiórkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń