Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowe spojrzenie na zupę pomidorową. Smakuje wbrew pozorom wyśmienicie i może stanowić samodzielne danie. Jeśli ktoś tak jak ja nie przepada za wiórkami kokosowymi, polecam zamienić je na grzanki lub groszek ptysiowy. SMACZNEGO
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 224
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 367
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 224
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 367
Składniki
Pomidory umyć, pokroić w cząstki, zalać bulionem i gotować aż się rozpadną, potem przetrzeć je przez sito lub zmiksować. Cebule posiekać, usmażyć na oleju, dodać rozgniecione widelcem banany i smażyć chwilę mieszając, potem przetrzeć przez sito lub zmiksować i dodać do pomidorów. Całość podgrzać, dodać śmietanę, sól i pieprz. Zupę podawać posypaną lekko zrumienionymi na suchej patelni wiórkami.