Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1179
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13236
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1179
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13236
Składniki
Filet z ryby przekroić na połowę. Umyć, osuszyć, posypać solą i pieprzem. Obtoczyć w mące pszennej, roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Usmażyć z dwóch stron na gorącym oleju. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pomidor pokroić w plasterki. Bułki przekroić na połowę. Na rozkrojoną bułkę położyć część startego sera, usmażony filet z ryby (może być gorący), starty ser, plasterki pomidora i znowu starty ser. Całość przykryć górną częścią bułki i lekko docisnąć. Tak przygotowane fishburgery ułożyć w formie wyłożonej folią aluminiową. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać do momentu, aż ser się rozpuści. Podawać na ciepło. SMACZNEGO i PRZYJEMNEGO JEDZENIA :)