Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fishburger
Filet z ryby przekroić na połowę. Umyć, osuszyć, posypać solą i pieprzem. Obtoczyć w mące pszennej, roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Usmażyć z dwóch stron na gorącym oleju.
Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pomidor pokroić w plasterki. Bułki przekroić na połowę.
Na rozkrojoną bułkę położyć część startego sera, usmażony filet z ryby (może być gorący), starty ser, plasterki pomidora i znowu starty ser. Całość przykryć górną częścią bułki i lekko docisnąć.
Tak przygotowane fishburgery ułożyć w formie wyłożonej folią aluminiową. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać do momentu, aż ser się rozpuści. Podawać na ciepło.
SMACZNEGO i PRZYJEMNEGO JEDZENIA :)
Ryba po grecku to swoista polska klasyka a tym samym idealna potrawa która po...
Odsłon: 5541
To danie z pewnością przypadnie do gustu Twojej rodzinie i znajomym. Spróbuj!
Odsłon: 1373
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 67
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 42
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 37
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 366
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 67
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 42
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 37
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 366
Składniki
Filet z ryby przekroić na połowę. Umyć, osuszyć, posypać solą i pieprzem. Obtoczyć w mące pszennej, roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Usmażyć z dwóch stron na gorącym oleju. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pomidor pokroić w plasterki. Bułki przekroić na połowę. Na rozkrojoną bułkę położyć część startego sera, usmażony filet z ryby (może być gorący), starty ser, plasterki pomidora i znowu starty ser. Całość przykryć górną częścią bułki i lekko docisnąć. Tak przygotowane fishburgery ułożyć w formie wyłożonej folią aluminiową. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać do momentu, aż ser się rozpuści. Podawać na ciepło. SMACZNEGO i PRZYJEMNEGO JEDZENIA :)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Przekąski
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Przekąski
Kotlety jajeczne z brokułem
Przekąski
Ziemniaki zapiekane farszem grzybowym
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Trochę pracochłonna ,ale warto przyrządzić . Dla tych , którzy oczywiście...
Odsłon: 110
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Szybki i smaczny ciepły posiłek idealny na śniadanie lub obiadokolacja gdy ni...
Odsłon: 139