Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny smak, proste i szybkie przygotowanie
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4922
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13629
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3223
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1016
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4922
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13629
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3223
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1016
Składniki
Szatkujemy kapustę i parzymy ją jak na zwykłe gołąbki. Najlepiej zalać wrzątkiem i jeszcze nieco podgotować.
Farsz przygotowujemy w/g uznania, np.: surowe, zmielone mięso mieszamy z ugotowanym ryżem, przyprawiamy w/g smaku (można nieco sosu bolognese dodać do samego farszu).
układamy warstwowo w blasze: kapusta, farsz, kapusta, farsz, kapusta (dwie, lub trzy warstwy farszu, w zależności tego ile go "wyszło" oraz od gabarytów blachy). Na wierzchu nałożyć grubszą warstwę sosu i równomiernie rozprowadzić.
Wstawić do piekarnika na jakieś godzinkę i kwadrans - półtorej godziny.
SMACZNEGO