Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny smak, proste i szybkie przygotowanie
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17090
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2472
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4652
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1842
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17090
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2472
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4652
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1842
Składniki
Szatkujemy kapustę i parzymy ją jak na zwykłe gołąbki. Najlepiej zalać wrzątkiem i jeszcze nieco podgotować.
Farsz przygotowujemy w/g uznania, np.: surowe, zmielone mięso mieszamy z ugotowanym ryżem, przyprawiamy w/g smaku (można nieco sosu bolognese dodać do samego farszu).
układamy warstwowo w blasze: kapusta, farsz, kapusta, farsz, kapusta (dwie, lub trzy warstwy farszu, w zależności tego ile go "wyszło" oraz od gabarytów blachy). Na wierzchu nałożyć grubszą warstwę sosu i równomiernie rozprowadzić.
Wstawić do piekarnika na jakieś godzinkę i kwadrans - półtorej godziny.
SMACZNEGO