Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ zjadamy dużo różnych rodzajów serów znalazłam smakowity sposób na wykorzystanie ich pozostałości;)
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 332
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 332
Składniki
Masło czosnkowo-ziołowe: Kostkę miękkiego (ogrzanego) masła utrzeć z 4-5 ząbkami czosnku, dodać sól ziołową lub zwykłą + zioła (ja akurat dodałam mieszankę: bazylia, oregano, tymianek, pietruszka). Wstawić do lodówki, najlepiej smakuje po dwóch dniach jak już sie dobrze przegryzie;)
Kromki chleba smarujemy masłem, posypujemy żółtym serem, na wierzchu układamy małe kawałeczki pozostałych serów. Zapiekamy przez kilka minut w piekarniku ustawionym na grzałkę, aż serki się roztopią. Można podawać z ketchupem tudzież innym ulubionym sosem