Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ zjadamy dużo różnych rodzajów serów znalazłam smakowity sposób na wykorzystanie ich pozostałości;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10376
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11577
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 581
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10376
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11577
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 581
Składniki
Masło czosnkowo-ziołowe: Kostkę miękkiego (ogrzanego) masła utrzeć z 4-5 ząbkami czosnku, dodać sól ziołową lub zwykłą + zioła (ja akurat dodałam mieszankę: bazylia, oregano, tymianek, pietruszka). Wstawić do lodówki, najlepiej smakuje po dwóch dniach jak już sie dobrze przegryzie;)
Kromki chleba smarujemy masłem, posypujemy żółtym serem, na wierzchu układamy małe kawałeczki pozostałych serów. Zapiekamy przez kilka minut w piekarniku ustawionym na grzałkę, aż serki się roztopią. Można podawać z ketchupem tudzież innym ulubionym sosem