Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ zjadamy dużo różnych rodzajów serów znalazłam smakowity sposób na wykorzystanie ich pozostałości;)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 584
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11837
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 584
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11837
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Masło czosnkowo-ziołowe: Kostkę miękkiego (ogrzanego) masła utrzeć z 4-5 ząbkami czosnku, dodać sól ziołową lub zwykłą + zioła (ja akurat dodałam mieszankę: bazylia, oregano, tymianek, pietruszka). Wstawić do lodówki, najlepiej smakuje po dwóch dniach jak już sie dobrze przegryzie;)
Kromki chleba smarujemy masłem, posypujemy żółtym serem, na wierzchu układamy małe kawałeczki pozostałych serów. Zapiekamy przez kilka minut w piekarniku ustawionym na grzałkę, aż serki się roztopią. Można podawać z ketchupem tudzież innym ulubionym sosem