Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjnie nadaje się na wszystkie okazje: śniadanie, kolację, piknik, czy parapetówę.
Obierz ziemniaki, umyj je i pokrój w cienkie plasterki. Tak samo pokrój cebulę. Weź patelnię, do której nic nie przywiera (to bardzo ważne, bo inaczej tortilla Ci nie wyjdzie). Na oliwie smaż cebulę i ziemniaki na małym ogniu przez 30 minut – aż osiągną złoty kolor. Mieszaj dość często. Dodaj sól i pieprz do smaku.
W miseczce ubij jajka. Posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Przełóż ciepłe warzywa do jajek (które się lekko zetną) i dobrze wymieszaj. Wlej miksturę na gorącą patelnię posmarowaną niewielką ilością tłuszczu. Smaż mieszając przez 2-3 minuty, następnie przewróć tortillę łopatką na drugą stronę i podsmaż chwilę. Podawaj na ciepło lub na zimno z zieloną sałatą. Udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!!!
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 289
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 130
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 226
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 307
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 238
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 289
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 130
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 226
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 307
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 238
Składniki
Obierz ziemniaki, umyj je i pokrój w cienkie plasterki. Tak samo pokrój cebulę. Weź patelnię, do której nic nie przywiera (to bardzo ważne, bo inaczej tortilla Ci nie wyjdzie). Na oliwie smaż cebulę i ziemniaki na małym ogniu przez 30 minut – aż osiągną złoty kolor. Mieszaj dość często. Dodaj sól i pieprz do smaku.
W miseczce ubij jajka. Posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Przełóż ciepłe warzywa do jajek (które się lekko zetną) i dobrze wymieszaj. Wlej miksturę na gorącą patelnię posmarowaną niewielką ilością tłuszczu. Smaż mieszając przez 2-3 minuty, następnie przewróć tortillę łopatką na drugą stronę i podsmaż chwilę. Podawaj na ciepło lub na zimno z zieloną sałatą. Udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!!!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Przekąski
Carpaccio z buraka
Przekąski
Smażone kwiaty cukinii
Przekąski
Duszona cukinia z marchewką i pomidorami
Nadziewane kwiaty cukinii
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 3277
Carpaccio z buraka
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 235