Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjnie nadaje się na wszystkie okazje: śniadanie, kolację, piknik, czy parapetówę.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6407
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2015
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6407
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2015
 
         
         
                Składniki
Obierz ziemniaki, umyj je i pokrój w cienkie plasterki. Tak samo pokrój cebulę. Weź patelnię, do której nic nie przywiera (to bardzo ważne, bo inaczej tortilla Ci nie wyjdzie). Na oliwie smaż cebulę i ziemniaki na małym ogniu przez 30 minut – aż osiągną złoty kolor. Mieszaj dość często. Dodaj sól i pieprz do smaku.
W miseczce ubij jajka. Posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Przełóż ciepłe warzywa do jajek (które się lekko zetną) i dobrze wymieszaj. Wlej miksturę na gorącą patelnię posmarowaną niewielką ilością tłuszczu. Smaż mieszając przez 2-3 minuty, następnie przewróć tortillę łopatką na drugą stronę i podsmaż chwilę. Podawaj na ciepło lub na zimno z zieloną sałatą. Udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!!!