Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hummus z dodatkiem kolendry i grillowanej cukinii.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5058
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13620
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5888
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7700
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5058
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13620
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5888
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7700
Składniki
Ziarna sezamu położyć na suchą patelnię. Następnie na małych gazie prażyć, mieszając od czasu do czasu. Ostudzić. Powinny być ciemno brązowe. Gotowy sezam umieścić w misie blendera i dodać oliwę. Dobrze zmielić na papkę. Następnie dodać resztę składników i zmiksować do utworzenia gładkiej masy. Cukinie pokroić w plastry i grillować z dodatkiem oliwy. Dodać do przygotowanego hummusu wraz z kolendrą i zmiksować. Podawać z oliwa i kiełkami lucerny.