Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hummus z dodatkiem kolendry i grillowanej cukinii.
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17156
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2486
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4671
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1888
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17156
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2486
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4671
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1888
Składniki
Ziarna sezamu położyć na suchą patelnię. Następnie na małych gazie prażyć, mieszając od czasu do czasu. Ostudzić. Powinny być ciemno brązowe. Gotowy sezam umieścić w misie blendera i dodać oliwę. Dobrze zmielić na papkę. Następnie dodać resztę składników i zmiksować do utworzenia gładkiej masy. Cukinie pokroić w plastry i grillować z dodatkiem oliwy. Dodać do przygotowanego hummusu wraz z kolendrą i zmiksować. Podawać z oliwa i kiełkami lucerny.