Do góry

Przekąski Przepis na:

Hummus z cukinią

Hummus z cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 231

Dodano:

Odsłon: 5821

Hummus z dodatkiem kolendry i grillowanej cukinii.

Składniki

  • 3 łyżki ziaren sezamu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • pół łyżki oleju sezamowego
  • mały ząbek czosnku
  • sok z połówki cytryny
  • 125 g ciecierzycy z puszki
  • 2 łyżki zimnej wody
  • 2 małe cukinie
  • pęczek kolendry
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • kiełki lucerny
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Hummus z cukinią

Przygotowanie

  1. Ziarna sezamu położyć na suchą patelnię. Następnie na małych gazie
    prażyć, mieszając od czasu do czasu. Ostudzić. Powinny być ciemno brązowe. Gotowy sezam umieścić w misie blendera i dodać oliwę. Dobrze zmielić na papkę. Następnie dodać resztę składników i zmiksować do utworzenia gładkiej masy.
    Cukinie pokroić w plastry i grillować z dodatkiem oliwy. Dodać do przygotowanego hummusu wraz z kolendrą i zmiksować. Podawać z oliwa i kiełkami lucerny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 14 września 2016 Ooo....ja aaa.....z cukinià jeszcze nie jadłam,musi być pyszny ;-)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 12 września 2016 Uwielbiam hummus, ale z cukinią jeszcze go nie jadłam. Koniecznie zrobię! :D

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kardamonovy 12 września 2016 Wszystko co uwielbiam. I wszystko, czego nie znosi mój mąż :D. A tam... zrobię! :D. Odpowiedzi: 1 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń