Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hummus z dodatkiem kolendry i grillowanej cukinii.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414089
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2235
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414089
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2235
Składniki
Ziarna sezamu położyć na suchą patelnię. Następnie na małych gazie prażyć, mieszając od czasu do czasu. Ostudzić. Powinny być ciemno brązowe. Gotowy sezam umieścić w misie blendera i dodać oliwę. Dobrze zmielić na papkę. Następnie dodać resztę składników i zmiksować do utworzenia gładkiej masy. Cukinie pokroić w plastry i grillować z dodatkiem oliwy. Dodać do przygotowanego hummusu wraz z kolendrą i zmiksować. Podawać z oliwa i kiełkami lucerny.