Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hummus z dodatkiem kolendry i grillowanej cukinii.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 703
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 312
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 703
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 312
Składniki
Ziarna sezamu położyć na suchą patelnię. Następnie na małych gazie prażyć, mieszając od czasu do czasu. Ostudzić. Powinny być ciemno brązowe. Gotowy sezam umieścić w misie blendera i dodać oliwę. Dobrze zmielić na papkę. Następnie dodać resztę składników i zmiksować do utworzenia gładkiej masy. Cukinie pokroić w plastry i grillować z dodatkiem oliwy. Dodać do przygotowanego hummusu wraz z kolendrą i zmiksować. Podawać z oliwa i kiełkami lucerny.