Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30990
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3672
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5214
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30990
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3672
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5214
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy mikserem. Ciasto ma mieć konsystencję lekko płynnego budyniu. Gdyby było za rzadkie, dosypujemy mąki.
Następnie jabłka obieramy, wycinamy środek, kroimy na ćwiartki, a potem każdą ćwiartkę w plasterki grubości około 0,5 cm.
Na patelni rozgrzewamy olej. Maczamy każdy plasterek jabłka w cieście, i nakładamy łyżką na patelnię. Smażymy na mniejszym ogniu na złoty kolor z obydwu stron. Po wyjęciu placuszki powinny ocieknąć na papierze śniadaniowym.
Przy tej ilości cukru wychodzą tylko lekko słodkie. Jak ktoś woli słodsze to należy dać do ciasta więcej cukru lub ewentualnie gotowe placuszki posypać cukrem pudrem.