Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do przyrządzenia
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5736
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1187
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12360
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5204
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5736
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1187
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12360
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5204
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy wzdłuż na pół. Łyżeczką wyjmujemy żółtka.
Oczyszczone pieczarki drobniutko kroimy ( najlepiej zetrzeć je na tarce o dużych oczkach), podsmażamy na tłuszczu i studzimy.
Pieczarki i żółtka przepuszczamy przez maszynkę do mięsa z drobnym sitkiem. Dodajemy do smaku sól, pieprz, drobno posiekaną natkę pietruszki lub koperek. Do masy dodajemy łyżkę śmietany lub majonezu i całość dokładnie mieszamy. Masą napełniamy puste białka, najlepiej łyżeczką. Połówki nafaszerowanych jajek układamy na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty, przybieramy posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.