Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do przyrządzenia
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 556
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1838
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 383
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 556
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1838
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 383
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy wzdłuż na pół. Łyżeczką wyjmujemy żółtka.
Oczyszczone pieczarki drobniutko kroimy ( najlepiej zetrzeć je na tarce o dużych oczkach), podsmażamy na tłuszczu i studzimy.
Pieczarki i żółtka przepuszczamy przez maszynkę do mięsa z drobnym sitkiem. Dodajemy do smaku sól, pieprz, drobno posiekaną natkę pietruszki lub koperek. Do masy dodajemy łyżkę śmietany lub majonezu i całość dokładnie mieszamy. Masą napełniamy puste białka, najlepiej łyżeczką. Połówki nafaszerowanych jajek układamy na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty, przybieramy posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.