Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy wzdłuż na pół. Łyżeczką wyjmujemy żółtka.
Oczyszczone pieczarki drobniutko kroimy ( najlepiej zetrzeć je na tarce o dużych oczkach), podsmażamy na tłuszczu i studzimy.
Pieczarki i żółtka przepuszczamy przez maszynkę do mięsa z drobnym sitkiem. Dodajemy do smaku sól, pieprz, drobno posiekaną natkę pietruszki lub koperek. Do masy dodajemy łyżkę śmietany lub majonezu i całość dokładnie mieszamy. Masą napełniamy puste białka, najlepiej łyżeczką. Połówki nafaszerowanych jajek układamy na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty, przybieramy posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

mysz204 25 marca 2010Zgłoś do usunięcia
sama sie lecz zlodziejko cudzych zdjec!!!!!!!! kultury zero...........tak jak powiedziala mirabelka glupich nie ma....a gdzie sie podzialy twoje wysmienite golabki??????? ojej tak pieknie wygladalay.......szkoda ze to nie byly twoje!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 24 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Nie wpadłam na to, że można jeszcze używać kliszy, tak jak Ty nie wpadłaś, by sprawdzić w wyszukiwarce, czy identycznego dania już nie ma i czy warto w ogóle go tu wstawiać...0 Kto głosował? | Odpowiedz

Naticzka 24 marca 2010Zgłoś do usunięcia
A jak można inaczej dodać zdjęcie z kliszy zrobione. Taka mądrala z ciebie0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 24 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Po pierwsze, jest już kilka(naście?) przepisów na Smakerze na jajka faszerowane pieczarkami, a po drugie, zdjęcie jest zeskanowane i to widać i nie zaprzeczaj temu, bo nie ma tu głupich, którzy by w to uwierzyli.0 Kto głosował? | Odpowiedz