Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Posłużenie się waflami w celu przygotowania przystawek, to ciekawe rozwiązanie, które posiada już szereg swoich fanów. Ta smaczna propozycja na pewno przypadnie do gustu Twoim domownikom i gościom.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3951
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415389
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2542
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3951
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415389
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2542
Składniki
Jaja ugotować na twardo, obrać i drobno posiekać. Pieczarki i cebulkę drobno posiekać i usmażyć na maśle. Ostudzone dodać do jajek. Wsypać posiekany koperek i natkę. Dodać śmietanę, musztardę i wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Każdą waflową foremkę wypełnić równo farszem odrobinę ponad powierzchnię wafla.
Na patelni Na dużej patelni, rozpylić odrobinę oleju. Na rozgrzaną patelnie kłaść połówki jajek, farszem do dołu. Smażyć na małym ogniu przez około 3-4 minuty do momentu aż farsz będzie przyrumieniony. W czasie smażenia można patelnię przykryć pokrywką aby farsz równomiernie się zagrzał. * polecamy podsmażać jajka na teflonowej patelni bez dodatku oleju Podawać ciepłe, zaraz po zdjęciu z patelni.
Nieco zdrowiej - w piekarniku Jajka ułożyć na ruszcie i zapiec w piekarniku z termoobiegiem w temaperaturze 180 °C przez ok. 5 minut. Dla ozdoby posypać jajka drobnym koperkiem