Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka nadziewane kremem łososiowym

Jajka nadziewane kremem łososiowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 65

Dodano:

Odsłon: 293

RADA: do masy łososiowej można dodać ¼ łyżeczki skórki otartej z cytryny

Składniki

  • 6 jajek kurzych, ugotowanych na twardo
  • 125 g kremowego serka do kanapek
  • 2 plastry wędzonego łososia (ok. 50 g), drobno posiekane
  • 2 łyżki posiekanego, drobnego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • koperek, do dekoracji
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Jajka nadziewane kremem łososiowym

Przygotowanie

  1. Jajka poprzekrawaj na pół, delikatnie wyjmij żółtka.
    Przełóż żółtka do miseczki, dodaj łososia i twarożek.
    Zmiksuj blenderem na gładką pastę.
    Dopraw solą i pieprzem, dodaj szczypiorek i wymieszaj.

  2. Przykryj miskę folią spożywczą, odstaw do lodówki na 30 minut do schłodzenia.

    Do każdego białka, w miejsce po żółtku, włóż porcję kremu łososiowego. Udekoruj koperkiem, układaj jajka na półmisku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 21 kwietnia 2014 Wspaniale!!! Postaraj sie jednak zawsze dodac zdjecie, bo jak widzisz, to oczy jedza najpierw.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń