Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 321
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2236
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 986
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 321
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2236
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 986
Składniki
Sałatę i pomidory umyć,osuszyć, pokroić.Przygotować marynatę:musztardę wymieszać z 4 łyzkami octu.Przyprawić solą,pieprzem i cukrem.Dodać olej.Szypiorek opłukać, odsaczyć,posiekać.Boczek pokroić w kosteczkę,wysmażyć przełozyć ze szczypiorkie do marynaty.Całość wymieszac z sałatą i pomidorami.Zagotować w garnku łitr wody,wlać100ml octy.Jajka wbijać kolejno na łyżke wazową,ostrożnie przekładać na wrżątek.Odwroćić ( najlepiej 2 łyżkami tak,aby białko się nie rozlało ).Gotować 5 min na małym ogniu.Podawać z sałatką i ewentuałnie z grzankami.