Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 187
Polecam.
Odsłon: 882
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 183
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9290
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 187
Polecam.
Odsłon: 882
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 183
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9290
Składniki
Sałatę i pomidory umyć,osuszyć, pokroić.Przygotować marynatę:musztardę wymieszać z 4 łyzkami octu.Przyprawić solą,pieprzem i cukrem.Dodać olej.Szypiorek opłukać, odsaczyć,posiekać.Boczek pokroić w kosteczkę,wysmażyć przełozyć ze szczypiorkie do marynaty.Całość wymieszac z sałatą i pomidorami.Zagotować w garnku łitr wody,wlać100ml octy.Jajka wbijać kolejno na łyżke wazową,ostrożnie przekładać na wrżątek.Odwroćić ( najlepiej 2 łyżkami tak,aby białko się nie rozlało ).Gotować 5 min na małym ogniu.Podawać z sałatką i ewentuałnie z grzankami.