Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Składniki
Sałatę i pomidory umyć,osuszyć, pokroić.Przygotować marynatę:musztardę wymieszać z 4 łyzkami octu.Przyprawić solą,pieprzem i cukrem.Dodać olej.Szypiorek opłukać, odsaczyć,posiekać.Boczek pokroić w kosteczkę,wysmażyć przełozyć ze szczypiorkie do marynaty.Całość wymieszac z sałatą i pomidorami.Zagotować w garnku łitr wody,wlać100ml octy.Jajka wbijać kolejno na łyżke wazową,ostrożnie przekładać na wrżątek.Odwroćić ( najlepiej 2 łyżkami tak,aby białko się nie rozlało ).Gotować 5 min na małym ogniu.Podawać z sałatką i ewentuałnie z grzankami.