Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychotka dla milosnikow kebabu :)
Wszystkie skladniki oprocz bulki tartej i jajka zmielic w maszynce do miesa lub blenderze na gladka mase. Jezeli uzywamy chudego miesa najlepiej dodac do masy lyzke miekkiego masla zeby kebab nie wysechl podczas pieczenia. Nastepnie dodac bulke tarta i jajko i dokladnie wymieszac.
Masa oblepiac patyczki do szaszlykow, formujac podluzne kielbaski. Blaszke wylozyc folia do pieczenia, ulozyc kebaby. Piekarnik nagrzac do temp. 220 stopni. Piec kebaby (obracajac od czasu do czasu) do momentu az mieso bedzie swobodnie odchodzic od patyczkow.
Podawac z salata, ogorkiem, pomidorami i krazkami cebuli skropione sokiem z cytryny. Ja podaje rowniez z jogurtem doprawionym zielona papryczka chilli, sola, pieprzem i swieza mieta. Do tego oczywiscie chlebek pita.
Moja improwizacja :) Danie jest bardzo syte więc nadaje się na danie główne
Odsłon: 8692
Mój mąż jestem fanem kebaba. Mógłby go jeść na okrągło. Poniżej przepis na ta...
Odsłon: 10344
Tradycyjne słodkie szyszki wykonałam z 2 ekologicznych składników. Wyszły bar...
Odsłon: 17
Amarantus znany jest również pod nazwą szarłat. Jest to zboże uprawiane od st...
Odsłon: 13
Amarantus znany jest również pod nazwą szarłat. Jest to zboże uprawiane od st...
Odsłon: 20
Ta tarta to prawdziwa uczta dla podniebienia :) Nie wymaga pieczenia, fajnie...
Odsłon: 25
Tradycyjne słodkie szyszki wykonałam z 2 ekologicznych składników. Wyszły bar...
Odsłon: 17
Amarantus znany jest również pod nazwą szarłat. Jest to zboże uprawiane od st...
Odsłon: 13
Amarantus znany jest również pod nazwą szarłat. Jest to zboże uprawiane od st...
Odsłon: 20
Ta tarta to prawdziwa uczta dla podniebienia :) Nie wymaga pieczenia, fajnie...
Odsłon: 25
Składniki
Wszystkie skladniki oprocz bulki tartej i jajka zmielic w maszynce do miesa lub blenderze na gladka mase. Jezeli uzywamy chudego miesa najlepiej dodac do masy lyzke miekkiego masla zeby kebab nie wysechl podczas pieczenia. Nastepnie dodac bulke tarta i jajko i dokladnie wymieszac.
Masa oblepiac patyczki do szaszlykow, formujac podluzne kielbaski. Blaszke wylozyc folia do pieczenia, ulozyc kebaby. Piekarnik nagrzac do temp. 220 stopni. Piec kebaby (obracajac od czasu do czasu) do momentu az mieso bedzie swobodnie odchodzic od patyczkow.
Podawac z salata, ogorkiem, pomidorami i krazkami cebuli skropione sokiem z cytryny. Ja podaje rowniez z jogurtem doprawionym zielona papryczka chilli, sola, pieprzem i swieza mieta. Do tego oczywiscie chlebek pita.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Wytrawne nachosy z domowej tortilli
Przekąski
Awanturka z makrelą
Przekąski
Pasta z bakłażanów i orzechów nerkowca
Przekąski
Gofry z cukinii
Wytrawne nachosy z domowej tortilli
Takie chipsy to doskonała przekąska. Mogą być podane do pochrupania albo np....
Odsłon: 47
Awanturka z makrelą
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 6351