Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ciepłe, letnie dni nie ma nic lepszego niż lekki, pełen witaminek koktajl pomidorowy!!:))
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 167
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15545
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 173
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 167
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15545
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 173
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Sałatę umyć, pokroić w paseczki. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Pomidorki umyć i podzielić na połówki. Łososia pokroić w paseczki. Wszystkie składniki przełożyć do pucharków koktajlowych. Z cytryny zetrzeć skórkę, po czym wycisnąć sok. Estragon umyć, osuszyć i drobno posiekać. Majonez wymieszać z sokiem i skórką cytrynową, śmietaną i musztardą. Sos doprawić solą, pieprzem oraz szczyptą cukru, a następnie dodać estragon. Tak przygotowanym sosem polać koktajl. .. ~ RADA ~ .. Pokrojone pomidorki dobrze jest jak najszybciej skropić sokiem z cytryny albo olejem, zalać śmietaną lub majonezem, aby zapobiec utlenianiu się witaminy C:))