Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ciepłe, letnie dni nie ma nic lepszego niż lekki, pełen witaminek koktajl pomidorowy!!:))
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 153
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 912
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 113
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 153
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 912
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 113
Składniki
Sałatę umyć, pokroić w paseczki. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Pomidorki umyć i podzielić na połówki. Łososia pokroić w paseczki. Wszystkie składniki przełożyć do pucharków koktajlowych. Z cytryny zetrzeć skórkę, po czym wycisnąć sok. Estragon umyć, osuszyć i drobno posiekać. Majonez wymieszać z sokiem i skórką cytrynową, śmietaną i musztardą. Sos doprawić solą, pieprzem oraz szczyptą cukru, a następnie dodać estragon. Tak przygotowanym sosem polać koktajl. .. ~ RADA ~ .. Pokrojone pomidorki dobrze jest jak najszybciej skropić sokiem z cytryny albo olejem, zalać śmietaną lub majonezem, aby zapobiec utlenianiu się witaminy C:))