Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ciepłe, letnie dni nie ma nic lepszego niż lekki, pełen witaminek koktajl pomidorowy!!:))
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 77
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 747
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 472
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 259
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 77
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 747
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 472
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 259
Składniki
Sałatę umyć, pokroić w paseczki. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Pomidorki umyć i podzielić na połówki. Łososia pokroić w paseczki. Wszystkie składniki przełożyć do pucharków koktajlowych. Z cytryny zetrzeć skórkę, po czym wycisnąć sok. Estragon umyć, osuszyć i drobno posiekać. Majonez wymieszać z sokiem i skórką cytrynową, śmietaną i musztardą. Sos doprawić solą, pieprzem oraz szczyptą cukru, a następnie dodać estragon. Tak przygotowanym sosem polać koktajl. .. ~ RADA ~ .. Pokrojone pomidorki dobrze jest jak najszybciej skropić sokiem z cytryny albo olejem, zalać śmietaną lub majonezem, aby zapobiec utlenianiu się witaminy C:))