Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1005
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4643
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1288
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1005
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4643
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1288
Składniki
Ugotowane ziemniaki (mogą być pozostałości z poprzedniego dnia) zgnieść praska, dołożyć jajko, łyżkę mąki, posolić, popieprzyć - wyrobić ciasto. Formować kotleciki (jak mielone),panierować, smażyć na złoty kolor. Podawać polane sosem grzybowym. Sos Pokroić cebule w kosteczkę, zarumienić na złoty kolor, podlać wodą, dołożyć pastę z grzybów (poniżej napisane jak przygotować), doprawić do smaku solą i pieprzem do smaku, dla poprawienia grzybowego smaku podbić śmietaną 30%
Przygotować mus z suszonych grzybów do wszelkich potraw:ok 0,5 kg grzybów suszonych namoczyć (można poprzedniego dnia), gotować aż do miękkości by zostały w niewielkiej ilości wody (tej samej w której się moczyły). Po ostudzeniu zmiksować lub 1/2 zmiksować i 1/2 pokroić w bardzo drobną kosteczkę,przełożyć do małych pojemniczków lub woreczków foliowych i zamrozić. Bardzo przydatne - sporo skraca czas jeśli do potrawy potrzebujemy smaku grzybowego