Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4428
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12030
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6843
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4428
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12030
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6843
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Składniki
Ugotowane ziemniaki (mogą być pozostałości z poprzedniego dnia) zgnieść praska, dołożyć jajko, łyżkę mąki, posolić, popieprzyć - wyrobić ciasto. Formować kotleciki (jak mielone),panierować, smażyć na złoty kolor. Podawać polane sosem grzybowym. Sos Pokroić cebule w kosteczkę, zarumienić na złoty kolor, podlać wodą, dołożyć pastę z grzybów (poniżej napisane jak przygotować), doprawić do smaku solą i pieprzem do smaku, dla poprawienia grzybowego smaku podbić śmietaną 30%
Przygotować mus z suszonych grzybów do wszelkich potraw:ok 0,5 kg grzybów suszonych namoczyć (można poprzedniego dnia), gotować aż do miękkości by zostały w niewielkiej ilości wody (tej samej w której się moczyły). Po ostudzeniu zmiksować lub 1/2 zmiksować i 1/2 pokroić w bardzo drobną kosteczkę,przełożyć do małych pojemniczków lub woreczków foliowych i zamrozić. Bardzo przydatne - sporo skraca czas jeśli do potrawy potrzebujemy smaku grzybowego