Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6407
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2015
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6407
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2015
 
         
         
                Składniki
marchewke, pietruszke i seler pokroić drobno, zalać litrem wody i zagotować.
cebulę zeszklić na maśle i dodać do gotujących się warzyw. Wszystko razem gotować do miękkości. Pod koniec dodać odrobinę imbiru.
Ja lubię gęsty krem więc nie dolewam już wody. Kiedy warzywa zmiękną miksuje wszystko i doprawiam solą i pieprzem. Z pieprzem bez przesady lepiej jeśli to imbir zaostrza smak kremu :)
Gotową zupkę udekorować kleksem śmietany lub jogurtu i posypać cynamonem.