Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5309
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12811
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5309
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12811
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
marchewke, pietruszke i seler pokroić drobno, zalać litrem wody i zagotować.
cebulę zeszklić na maśle i dodać do gotujących się warzyw. Wszystko razem gotować do miękkości. Pod koniec dodać odrobinę imbiru.
Ja lubię gęsty krem więc nie dolewam już wody. Kiedy warzywa zmiękną miksuje wszystko i doprawiam solą i pieprzem. Z pieprzem bez przesady lepiej jeśli to imbir zaostrza smak kremu :)
Gotową zupkę udekorować kleksem śmietany lub jogurtu i posypać cynamonem.