Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 95
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 128
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 224
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 95
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 128
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 224
Składniki
marchewke, pietruszke i seler pokroić drobno, zalać litrem wody i zagotować.
cebulę zeszklić na maśle i dodać do gotujących się warzyw. Wszystko razem gotować do miękkości. Pod koniec dodać odrobinę imbiru.
Ja lubię gęsty krem więc nie dolewam już wody. Kiedy warzywa zmiękną miksuje wszystko i doprawiam solą i pieprzem. Z pieprzem bez przesady lepiej jeśli to imbir zaostrza smak kremu :)
Gotową zupkę udekorować kleksem śmietany lub jogurtu i posypać cynamonem.