Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli jak ze zwykłej parówki zrobić coś zjadliwego. Po usmażeniu można zamrozić i sprawdza się rewelacyjnie w razie niespodziewanych gości czy wcześniejszego powrotu głodnego dziecka ze szkoły :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2135
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3266
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1328
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2071
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2135
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3266
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1328
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2071
Składniki
Jajka wbić do talerza, dodać odrobinkę wody i roztrzepać. Na drugim talerzu wysypać bułkę tartą. Parówki obrać z folii i przekroić na pół. Na każdym naleśniku układać plasterki sera żółtego (na szerokość parówki). Na początku naleśnika położyć parówkę i zwijać do połowy. Następnie podwinąć brzegi do środka i naleśnika zwinąć do końca. Tak powstałe krokiety dwukrotnie panierować w jajku i bułce i kłaść na gorący tłuszcz (stroną połączoną do dołu). Smażyć na małym ogniu, aż się zarumienią ze wszystkich stron.