Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli jak ze zwykłej parówki zrobić coś zjadliwego. Po usmażeniu można zamrozić i sprawdza się rewelacyjnie w razie niespodziewanych gości czy wcześniejszego powrotu głodnego dziecka ze szkoły :)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 5518
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1003
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4292
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 764
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1043
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3997
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 5518
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1003
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4292
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 764
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1043
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3997
Składniki
Jajka wbić do talerza, dodać odrobinkę wody i roztrzepać. Na drugim talerzu wysypać bułkę tartą. Parówki obrać z folii i przekroić na pół. Na każdym naleśniku układać plasterki sera żółtego (na szerokość parówki). Na początku naleśnika położyć parówkę i zwijać do połowy. Następnie podwinąć brzegi do środka i naleśnika zwinąć do końca. Tak powstałe krokiety dwukrotnie panierować w jajku i bułce i kłaść na gorący tłuszcz (stroną połączoną do dołu). Smażyć na małym ogniu, aż się zarumienią ze wszystkich stron.