Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami idealne do czerwonego barszczyku.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31255
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31255
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Składniki
Mąką przesiać i posiekać z margaryną. Zrobić dołek i dodać drożdże roztarte z cukrem , jajka całe i żółtka, sól oraz śmietanę. Zagnieść ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji.
Farsz: Kapustę ugotować, odcedzić i wycisnąć. Pieczarki umyć i podsmażyć na oliwie z pokrojoną w kostkę cebulką. Kapustę posiekać i połączyć z podsmażonymi pieczarkami i przyprawami.
Ciasto rozwałkować na grubość około centymetra grubości. Powycinać kwadraty , położyć farsz.
Zwinąć .
Układać na blasze, wierzch posmarować jajkiem i piec około 30 minut.
Kulebiaki możemy zrobić z dowolnym farszem. Ostatnio wypróbowałam na słodko z białym serem. Wierzch posypałam dodatkowo cukrem. To taka wersja mini drożdżówek.