Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami idealne do czerwonego barszczyku.
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1273
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1726
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 574
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 332
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1273
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1726
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 574
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 332
Składniki
Mąką przesiać i posiekać z margaryną. Zrobić dołek i dodać drożdże roztarte z cukrem , jajka całe i żółtka, sól oraz śmietanę. Zagnieść ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji.
Farsz: Kapustę ugotować, odcedzić i wycisnąć. Pieczarki umyć i podsmażyć na oliwie z pokrojoną w kostkę cebulką. Kapustę posiekać i połączyć z podsmażonymi pieczarkami i przyprawami.
Ciasto rozwałkować na grubość około centymetra grubości. Powycinać kwadraty , położyć farsz.
Zwinąć .
Układać na blasze, wierzch posmarować jajkiem i piec około 30 minut.
Kulebiaki możemy zrobić z dowolnym farszem. Ostatnio wypróbowałam na słodko z białym serem. Wierzch posypałam dodatkowo cukrem. To taka wersja mini drożdżówek.