Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami idealne do czerwonego barszczyku.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5664
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36095
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 109
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5664
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36095
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 109
Składniki
Mąką przesiać i posiekać z margaryną. Zrobić dołek i dodać drożdże roztarte z cukrem , jajka całe i żółtka, sól oraz śmietanę. Zagnieść ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji.
Farsz: Kapustę ugotować, odcedzić i wycisnąć. Pieczarki umyć i podsmażyć na oliwie z pokrojoną w kostkę cebulką. Kapustę posiekać i połączyć z podsmażonymi pieczarkami i przyprawami.
Ciasto rozwałkować na grubość około centymetra grubości. Powycinać kwadraty , położyć farsz.
Zwinąć .
Układać na blasze, wierzch posmarować jajkiem i piec około 30 minut.
Kulebiaki możemy zrobić z dowolnym farszem. Ostatnio wypróbowałam na słodko z białym serem. Wierzch posypałam dodatkowo cukrem. To taka wersja mini drożdżówek.