Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami idealne do czerwonego barszczyku.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19783
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 432
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6826
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242370
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19783
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 432
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6826
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242370
Składniki
Mąką przesiać i posiekać z margaryną. Zrobić dołek i dodać drożdże roztarte z cukrem , jajka całe i żółtka, sól oraz śmietanę. Zagnieść ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji.
Farsz: Kapustę ugotować, odcedzić i wycisnąć. Pieczarki umyć i podsmażyć na oliwie z pokrojoną w kostkę cebulką. Kapustę posiekać i połączyć z podsmażonymi pieczarkami i przyprawami.
Ciasto rozwałkować na grubość około centymetra grubości. Powycinać kwadraty , położyć farsz.
Zwinąć .
Układać na blasze, wierzch posmarować jajkiem i piec około 30 minut.
Kulebiaki możemy zrobić z dowolnym farszem. Ostatnio wypróbowałam na słodko z białym serem. Wierzch posypałam dodatkowo cukrem. To taka wersja mini drożdżówek.