Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w nieco odmiennym wydaniu :) Można podawać jako przekąskę z dipem lub serwować z ryżem i jakąś sałatką jako danie główne.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10345
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12782
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4546
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10345
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12782
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4546
Składniki
Piersi z kurczaka pokroić w dość dużą kostkę. Włożyć do miski i wymieszać razem z chili i solą. Odstawić na chwilę i przejść do przygotowania ciasta.
Ciasto: Zmiksować mąkę, jajka i wodę. wsypać odrobinę soli. Ciasto powinno być bardzo gęste. W przypadku, gdy ciasto wyjdzie za rzadkie, należy dosypać mąki. Gdy konsystencja ciasta będzie odpowiednia, dodać do niego sezamu i całość dokładnie wymieszać.
Kostki kurczaka zanurzać w cieście i smażyć w głębokim oleju do zbrązowienia (ok 15 min). Aby odsączyć gotowego kurczaka z nadmiaru oleju, ułożyć go w półmisku wyłożonym papierowymi ręcznikami.