Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite, zdrowe lody. Idealne na słoneczne popołudnie.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 723
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 84
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 723
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 84
Składniki
Orzechy nerkowca i daktyle zalej mlekiem kokosowym i wstaw do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie zblenduj i dodaj banany. Masę wlej do miski lub plastikowego pojemnika i włóż na pół godziny do zamrażalnika. Po wyjęciu masa powinna być lekko zmrożona przy ściankach naczynia.
Zmiksuj masę tak by "nabrała" powietrza i włóż z powrotem do zamrażalnika. Powtórz czynność 2-3 razy.
Lody możesz zostawić w misce lub przełożyć do foremek (najlepiej zrobić to gdy masa zmrożona, ale jeszcze nie zamrożona).