Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe danie dla maluszków, które chcą jeść samodzielnie i dla tych które jedzą paluszkami. Świetna i zdrowa przekąska na urodziny dziecięce jak i przyjęcia dla dorosłych.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4419
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5882
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1341
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12637
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4419
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5882
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1341
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12637
Składniki
Ugotować ziemniaka w osolonej wodzie, aż będzie miękki. Gdy nieco ostygnie obrać i rozgnieść go.
Ugotuj łososia w kuchence mikrofalowej przez 2-3 min w wysokiej temp. z dodatkiem soku z cytryny i masła, lub w pół szklanki bulionu z cytryną i masłem. Rozdrobnić mięso i zostawić do wystygnięcia.
Ziemniaki mieszamy z dymką, sosem chili, majonezem, ketchupem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem - wymieszać.
Dodajemy do wykonanej masy łososia i delikatnie mieszamy alby za bardzo go nie rozdrobnić. .
Formujemy z masy małe piłeczki , które obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej a następnie smażymy na złoty kolor w głębokim tłuszczu.