Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe danie dla maluszków, które chcą jeść samodzielnie i dla tych które jedzą paluszkami. Świetna i zdrowa przekąska na urodziny dziecięce jak i przyjęcia dla dorosłych.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113069
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 455
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 797
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 599
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113069
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 455
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 797
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 599
Składniki
Ugotować ziemniaka w osolonej wodzie, aż będzie miękki. Gdy nieco ostygnie obrać i rozgnieść go.
Ugotuj łososia w kuchence mikrofalowej przez 2-3 min w wysokiej temp. z dodatkiem soku z cytryny i masła, lub w pół szklanki bulionu z cytryną i masłem. Rozdrobnić mięso i zostawić do wystygnięcia.
Ziemniaki mieszamy z dymką, sosem chili, majonezem, ketchupem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem - wymieszać.
Dodajemy do wykonanej masy łososia i delikatnie mieszamy alby za bardzo go nie rozdrobnić. .
Formujemy z masy małe piłeczki , które obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej a następnie smażymy na złoty kolor w głębokim tłuszczu.