Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1356
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1356
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Na patelni małso roztopić i zeszlić cebulę pokrojoną w drobną kostkę
dodać jarzyny ( też pokrojjone w drobną kostkę) i wino, zagotować parę minut
wrzucić małże wraz z otaczającym je lodem, przykryć patelnię i zmniejszyć ogień.
gotujemy małże aż się otworzą. Nie trzeba dodawać soli gdyż sos, który powstanie z lodu jest słony sam w sobie. Uwaga małże, które się nie otworzą wyrzucamy !!!