Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11862
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8526
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155324
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1157
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11862
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8526
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155324
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1157
Składniki
Na patelni małso roztopić i zeszlić cebulę pokrojoną w drobną kostkę
dodać jarzyny ( też pokrojjone w drobną kostkę) i wino, zagotować parę minut
wrzucić małże wraz z otaczającym je lodem, przykryć patelnię i zmniejszyć ogień.
gotujemy małże aż się otworzą. Nie trzeba dodawać soli gdyż sos, który powstanie z lodu jest słony sam w sobie. Uwaga małże, które się nie otworzą wyrzucamy !!!