Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1383
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5896
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18622
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1383
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5896
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18622
Składniki
Rozpuszczamy każdą galaretkę w 500 ml gorącej wody i chłodzimy.
Jogurty mieszamy ze sobą i wlewamy do jednej z galaretek.Mieszamy. Dodajemy 5 ml soku malinowego ponownie mieszamy i chłodzimy.
Pierwszą galaretkę wlewamy na okrągłą blachę (śr.ok 20 cm) i czekamy aż zgęstnieje.Potem wlewamy masę jogurtową i posypujemy rodzynkami.
Gdy masa jogurtowa zgęstnieje wlewamy na nią ostatnią galaretkę i ozdabiamy wiórkami oraz posypką.
Smacznego !