Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko,smacznie,zdrowo
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4752
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 279
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13375
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2659
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4752
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 279
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13375
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2659
Składniki
Brokuly oplukac,podzielic na rozyczk.Wrzucic na gotujaca sie i osolona wode.Gotowac of 3 do 6 minut.Odcedzic,Przeplukac bardzo zimna woda.Rozgniesc widelcem.Wazystkie warzywa pokroic,marchew zetrzec na tarce o malych oczkach.
Cebulke,selera naciowego i czosnek zeszklic na olivie.Dodac pozostale warzywa.Dusic na wolnym ogniu,doprawic sola i pieprzem.Podlac troszke wody i pozostawic do odparowania.Warzywa musza byc miekkie.Brokuly polaczyc z warzywami,dodac jajko,pokruszona fete oraz brokuly. Wszystko przyprawić.
Mase przelorzyc do foremek .Piec na zlory kolor w temperature 180 stopni przez 25-30 minut.
Masę można uformować jak zwykle kotlety ,obtoczyc w bulce i usmażyć. Ja na zdjeciu-usmazone na palelni teflonowej