Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko,smacznie,zdrowo
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2410
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3825
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 689
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8801
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2410
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3825
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 689
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8801
Składniki
Brokuly oplukac,podzielic na rozyczk.Wrzucic na gotujaca sie i osolona wode.Gotowac of 3 do 6 minut.Odcedzic,Przeplukac bardzo zimna woda.Rozgniesc widelcem.Wazystkie warzywa pokroic,marchew zetrzec na tarce o malych oczkach.
Cebulke,selera naciowego i czosnek zeszklic na olivie.Dodac pozostale warzywa.Dusic na wolnym ogniu,doprawic sola i pieprzem.Podlac troszke wody i pozostawic do odparowania.Warzywa musza byc miekkie.Brokuly polaczyc z warzywami,dodac jajko,pokruszona fete oraz brokuly. Wszystko przyprawić.
Mase przelorzyc do foremek .Piec na zlory kolor w temperature 180 stopni przez 25-30 minut.
Masę można uformować jak zwykle kotlety ,obtoczyc w bulce i usmażyć. Ja na zdjeciu-usmazone na palelni teflonowej