Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki!!!
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7009
Polecam.
Odsłon: 145
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5362
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2558
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7009
Polecam.
Odsłon: 145
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5362
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2558
Składniki
Najpierw przygotowujemy jajka, mąkę, mleko i sól. Następnie jajka wbić do mleka i starannie rozmącić trzepaczką. Dodawać po trochu mąkę, cukier, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki; osolić. Tłuszcz rozgrzać na patelni i małą łyżeczką wazową nabierać ciasto. Przy wlewaniu ciasta na patelnię należy obrać ją tak, by była nim pokryta cienko i równomiernie. Gdy ciasto naleśnikowe się zetnie, obrócić łopatką na drugą stronę i dosmażyć na złotobrązowy kolor. ... ~ Ciasto na naleśniki powinno być płynne. Jeżeli zgęstnieje, trzeba je rozrzedzić mlekiem. Ciasto powinno zawsze postać gdzieś z 30 minut, aby mąka spęczniała. Jeżeli nadzienie ma być pikantne, nie należy do ciasta dodawać cukru!!!! ~ ...