Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki!!!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 213
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 213
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Składniki
Najpierw przygotowujemy jajka, mąkę, mleko i sól. Następnie jajka wbić do mleka i starannie rozmącić trzepaczką. Dodawać po trochu mąkę, cukier, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki; osolić. Tłuszcz rozgrzać na patelni i małą łyżeczką wazową nabierać ciasto. Przy wlewaniu ciasta na patelnię należy obrać ją tak, by była nim pokryta cienko i równomiernie. Gdy ciasto naleśnikowe się zetnie, obrócić łopatką na drugą stronę i dosmażyć na złotobrązowy kolor. ... ~ Ciasto na naleśniki powinno być płynne. Jeżeli zgęstnieje, trzeba je rozrzedzić mlekiem. Ciasto powinno zawsze postać gdzieś z 30 minut, aby mąka spęczniała. Jeżeli nadzienie ma być pikantne, nie należy do ciasta dodawać cukru!!!! ~ ...