Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki!!!
Najpierw przygotowujemy jajka, mąkę, mleko i sól. Następnie jajka wbić do mleka i starannie rozmącić trzepaczką. Dodawać po trochu mąkę, cukier, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki; osolić. Tłuszcz rozgrzać na patelni i małą łyżeczką wazową nabierać ciasto. Przy wlewaniu ciasta na patelnię należy obrać ją tak, by była nim pokryta cienko i równomiernie. Gdy ciasto naleśnikowe się zetnie, obrócić łopatką na drugą stronę i dosmażyć na złotobrązowy kolor. ... ~ Ciasto na naleśniki powinno być płynne. Jeżeli zgęstnieje, trzeba je rozrzedzić mlekiem. Ciasto powinno zawsze postać gdzieś z 30 minut, aby mąka spęczniała. Jeżeli nadzienie ma być pikantne, nie należy do ciasta dodawać cukru!!!! ~ ...
Ostatnio bardzo często nachodzi mnie ochota na naleśniki - najlepiej na słodk...
Odsłon: 3426
Szybkie i smaczne placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi idea...
Odsłon: 98
Pieczonki, regionalna potrawa z okolic Myszkowa. Ja zrobiłam je w naczyniu ża...
Odsłon: 17917
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 99
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 66
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 117
Szybkie i smaczne placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi idea...
Odsłon: 98
Pieczonki, regionalna potrawa z okolic Myszkowa. Ja zrobiłam je w naczyniu ża...
Odsłon: 17917
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 99
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 66
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 117
Składniki
Najpierw przygotowujemy jajka, mąkę, mleko i sól. Następnie jajka wbić do mleka i starannie rozmącić trzepaczką. Dodawać po trochu mąkę, cukier, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki; osolić. Tłuszcz rozgrzać na patelni i małą łyżeczką wazową nabierać ciasto. Przy wlewaniu ciasta na patelnię należy obrać ją tak, by była nim pokryta cienko i równomiernie. Gdy ciasto naleśnikowe się zetnie, obrócić łopatką na drugą stronę i dosmażyć na złotobrązowy kolor. ... ~ Ciasto na naleśniki powinno być płynne. Jeżeli zgęstnieje, trzeba je rozrzedzić mlekiem. Ciasto powinno zawsze postać gdzieś z 30 minut, aby mąka spęczniała. Jeżeli nadzienie ma być pikantne, nie należy do ciasta dodawać cukru!!!! ~ ...
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pomidory z mozzarellą z grilla
Przekąski
Szparagi w cieście francuskim
Przekąski
Soczysta grillowana karkówka
Przekąski
Szaszłyki drobiowe
Pomidory z mozzarellą z grilla
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 66
Szparagi w cieście francuskim
Szukasz pomysłu na szparagi, jednak nie chcesz ich potraktować jako składnik...
Odsłon: 347