Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektownie podane proste naleśniki:)
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1712
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15081
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2643
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8880
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1712
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15081
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2643
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8880
Składniki
Najpierw robimy naleśniki.Ciasto o konsystencji gęstej śmietany wylewamy na rozgrzaną patelnię dużą łyżką,żeby wyszły takie placuszki o kształcie oka.Ciasto to oczywiście jajka,mąka,mleko,woda sól zmiksowane razem.Po usmażeniu placuszków przechodzimy do układania.
Na talerzu układamy bardzo cieniutkie plasterki jabłka,jak carpaccio,posypujemy cynamonem i skrapiamy miodem.Na to placuszek naleśnika,na to biały ser,na ser plastry mango,na mango znów placuszek,na placuszek ser ,na ser maliny i całość znowu polewamy miodem:)smacznego