Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Według mnie przepis jest wyborny.Nie jest to mój przepis, ale postanowiłam go dodać , bo danie zasługuje na uznanie. Farsz jest pyszny również w pierogach - to mój pomysł :)
Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanym maśle, dodaj szpinak
( może być zamrożony) przypraw solą i pieprzem. Podsmaż do odparowania wody z zamrożonego szpinaku. Jeżeli szpinak wcześniej rozmroziłaś to nie trzeba smażyć. Przestudż.
Przestudzony szpinak połącz z żółtkiem , posiekanym serem feta i 3/4 startego żółtego sera, wymieszaj.Farsz gotowy :)
Ciasto na naleśniki: Ok 0,5 kg mąki , 2 całe jajka, mleko ok. 600 ml. zmiksoawać.
Gotowe naleśniki smarujemy farszem , zawijamy w ruloniki, wkładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym serem.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Zapiekaj ok.10 minut.
Podawać ciepłe z pomidorkami. Smacznego :)
Proste danie bezmięsne, smaczne i zdrowe.
Odsłon: 15237
Żona w delegacji, więc miał być szybki, smaczny i niestresujący obiadek. (nie...
Odsłon: 3255
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 59
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 48
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 61
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 59
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 48
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 61
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanym maśle, dodaj szpinak ( może być zamrożony) przypraw solą i pieprzem. Podsmaż do odparowania wody z zamrożonego szpinaku. Jeżeli szpinak wcześniej rozmroziłaś to nie trzeba smażyć. Przestudż.
Przestudzony szpinak połącz z żółtkiem , posiekanym serem feta i 3/4 startego żółtego sera, wymieszaj.Farsz gotowy :)
Ciasto na naleśniki: Ok 0,5 kg mąki , 2 całe jajka, mleko ok. 600 ml. zmiksoawać.
Gotowe naleśniki smarujemy farszem , zawijamy w ruloniki, wkładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym serem.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Zapiekaj ok.10 minut.
Podawać ciepłe z pomidorkami. Smacznego :)
Przepisy Przekąski
Przekąski
TABBOULEH - Libańska pełna smaku i chrupkości prosta sałatka/przystawka.
Przekąski
SUT TOLMA Liście winogron nadziewane ryżem z ziołami...
Przekąski
Tarta ze szparagami
Przekąski
Frytki z dyni
TABBOULEH - Libańska pełna smaku i chrupkości prosta sałatka/przystawka.
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
SUT TOLMA Liście winogron nadziewane ryżem z ziołami...
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27