Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Według mnie przepis jest wyborny.Nie jest to mój przepis, ale postanowiłam go dodać , bo danie zasługuje na uznanie. Farsz jest pyszny również w pierogach - to mój pomysł :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2306
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4398
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1330
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 315
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2306
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4398
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1330
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 315
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanym maśle, dodaj szpinak ( może być zamrożony) przypraw solą i pieprzem. Podsmaż do odparowania wody z zamrożonego szpinaku. Jeżeli szpinak wcześniej rozmroziłaś to nie trzeba smażyć. Przestudż.
Przestudzony szpinak połącz z żółtkiem , posiekanym serem feta i 3/4 startego żółtego sera, wymieszaj.Farsz gotowy :)
Ciasto na naleśniki: Ok 0,5 kg mąki , 2 całe jajka, mleko ok. 600 ml. zmiksoawać.
Gotowe naleśniki smarujemy farszem , zawijamy w ruloniki, wkładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym serem.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Zapiekaj ok.10 minut.
Podawać ciepłe z pomidorkami. Smacznego :)