Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten wyśmienity sernik jest idealny na uroczystą, rodzinną Wielkanoc. To danie proste w wykonaniu, które zaskakuje – mimo całej prostoty – oryginalnością. Sernik ten często przygotowuję bez spodu i w podłużnej foremce. Idealnie pasuje do niego żurawinowy i chrzanowy sos świąteczny.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32070
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9686
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2175
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4172
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 906
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32070
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9686
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2175
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4172
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 906
Składniki
W garnku zagotować wodę, wrzucić liście jarmużu i gotować około 5 minut. Odsączyć na sicie. W garnku ugotować obrane ziemniaki. Na patelni na odrobinie masła podsmażyć starte na tarce lub drobno pokrojone czosnek, cebulę i pora. Ugotowane i ostudzone ziemniaki, ugotowany jarmuż oraz podsmażone warzywa zmielić w maszynce lub rozdrobnić w blenderze. Do dużej miski dodać zmielony twaróg, zmielone warzywa, żółtka, parmezan, mąkę ziemniaczaną, doprawić solą morską, świeżo zmielonym kolorowym pieprzem, papryką ostrą i słodką. Masę dokładnie wymieszać i dodać ubite na sztywno białka. Całość delikatnie wymieszać, dodać bardzo drobno posiekane (lub rozdrobnione) zioła i wylać do przygotowanej formy.
Jarmużowy sernik piec przez 1 h w piekarniku nagrzanym do 175C. Studzić w piekarniku i całą noc w lodówce.
Sernik podawać z żurawinowym i chrzanowym sosem.