Do góry

Przekąski Przepis na:

Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 413

Dodano:

Odsłon: 6496

Wyśmienicie smakują z chlebem posmarowanym smalcem.

Składniki

  • ogórki gruntowe, 2 kg
  • KOPER, 4 łodygi
  • chrzan, 3 liście
  • czosnek, 6-8 ząbków
  • liście laurowe, 3-4
  • gorczyca, łyżeczka
  • ziele angielskie, 5-6 ziaren
  • sól
> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ogórki małosolne

Przygotowanie

  1. Ogórki namocz w zimnej wodzie. Zagotuj 2,5 l wody, dodaj 2,5 łyżki soli. Do słoja włóż ogórki, wsyp gorczycę, ziele, liść, koper i liście chrzanu oraz czosnek. Zalej gorącą wodą z solą, by przykryła ogórki i przyprawy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wiola1100 04 marca 2010 uwielbiam takie ogóreczki no ale ogóreczków gruntowych w marcu to ja raczej nie znajde ale przepisik super

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń