Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oprószone smakowicie śledzie na zakąskę to śledzie marynowane w pieprzu, oleju i occie. Wbrew temu co nasuwa marynata są bardzo delikatne w smaku. Zaręczam, że posmakują wielu z Was. Posmakowałam ich najpierw u koleżanki a potem już robiłam je w domu dość często i często będę je robić, ponieważ znikają w oka mgnieniu!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8663
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8663
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Płaty śledziowe namoczyłam w zimnej wodzie na ok. 4 godziny. Dwukrotnie przez ten czas podmieniałam wodę. Wyciągnęłam śledzie z zalewy, odsączyłam i oprószyłam pieprzem po wewnętrznej stronie płatu. Odstawiłam na 30 minut. Pokroiłam po tym czasie śledzie w paski i przełożyłam do pojemnika.
Wymieszałam olej z octem, dodałam pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojonego w kostkę ogórka konserwowego. Dorzuciłam liść i ziele i wymieszałam wszystko z octem i olejem. Taką zalewą zalałam śledzie i wymieszałam. Wstawiłam pod przykryciem do lodówki. Już po dobie można było jeść te śledzie. Po dwóch dobach są znakomite w smaku!