Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oprószone smakowicie śledzie na zakąskę to śledzie marynowane w pieprzu, oleju i occie. Wbrew temu co nasuwa marynata są bardzo delikatne w smaku. Zaręczam, że posmakują wielu z Was. Posmakowałam ich najpierw u koleżanki a potem już robiłam je w domu dość często i często będę je robić, ponieważ znikają w oka mgnieniu!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 248
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3616
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 248
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3616
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Płaty śledziowe namoczyłam w zimnej wodzie na ok. 4 godziny. Dwukrotnie przez ten czas podmieniałam wodę. Wyciągnęłam śledzie z zalewy, odsączyłam i oprószyłam pieprzem po wewnętrznej stronie płatu. Odstawiłam na 30 minut. Pokroiłam po tym czasie śledzie w paski i przełożyłam do pojemnika.
Wymieszałam olej z octem, dodałam pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojonego w kostkę ogórka konserwowego. Dorzuciłam liść i ziele i wymieszałam wszystko z octem i olejem. Taką zalewą zalałam śledzie i wymieszałam. Wstawiłam pod przykryciem do lodówki. Już po dobie można było jeść te śledzie. Po dwóch dobach są znakomite w smaku!