Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oprószone smakowicie śledzie na zakąskę to śledzie marynowane w pieprzu, oleju i occie. Wbrew temu co nasuwa marynata są bardzo delikatne w smaku. Zaręczam, że posmakują wielu z Was. Posmakowałam ich najpierw u koleżanki a potem już robiłam je w domu dość często i często będę je robić, ponieważ znikają w oka mgnieniu!
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12072
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4076
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42902
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 490
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 360
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 435
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12072
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4076
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42902
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 490
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 360
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 435
Składniki
Płaty śledziowe namoczyłam w zimnej wodzie na ok. 4 godziny. Dwukrotnie przez ten czas podmieniałam wodę. Wyciągnęłam śledzie z zalewy, odsączyłam i oprószyłam pieprzem po wewnętrznej stronie płatu. Odstawiłam na 30 minut. Pokroiłam po tym czasie śledzie w paski i przełożyłam do pojemnika.
Wymieszałam olej z octem, dodałam pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojonego w kostkę ogórka konserwowego. Dorzuciłam liść i ziele i wymieszałam wszystko z octem i olejem. Taką zalewą zalałam śledzie i wymieszałam. Wstawiłam pod przykryciem do lodówki. Już po dobie można było jeść te śledzie. Po dwóch dobach są znakomite w smaku!