Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super:*
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11235
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11782
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1556
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11235
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11782
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1556
Składniki
Banany obrać, rozgnieść widelcem, wymieszać z ciepłą oliwą i aromatem waniliowym. W osobnej misce wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki, tj. płatki, migdały, wiórki, cynamon, sól i proszek do pieczenia. Wymieszać. Do suchych składników dodać banany z oliwą, wymieszać i zagnieść masę. Na końcu dodać czekoladę. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko rozpłaszczać i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy między ciasteczkami. Wstawić do piekarnika. Piec ok. 12-15 minut w 175 stopniach.