Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis czasochłonny, ale WARTO!!!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 254
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1330
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4186
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 254
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1330
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4186
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1202
Składniki
Ozory należy dobrze umyć, zalać wodą i gotować do momentu aż będzie schodzić z nich skóra (ok. 2 godz.)
Obieramy ozory ze skóry, zalewamy świeżą wodą, dodajemy włoszczyznę, vegetę, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz i gotujemy do miękkości (ok. 1 godz.)
Miękkie ozory wyjmujemy z garnka i kroimy na ok. 1cm talarki, po czym układamy w formy np. salaterki i dekorujemy według uznania np. gotowaną marchewką.
Wywar z ozorów odcedzamy przez gęste sitko i dodajemy żelatynę - według przepisu na opakowaniu.
Tak przygotowanym wywarem z żelatyną zalewamy wcześniej przygotowane formy z ozorami i wstawiamy do lodówki. Czekamy aż zrobi się galareta i gotowe.