Do góry

Przekąski Przepis na:

Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 208

Dodano:

Odsłon: 4570

Prosta i szybka przekąska. Można podawać na ciepło i zimno. Smacznego:)

Składniki

  • Ciasto francuskie - 1 opakowanie gotowego ciasta (275 g)
  • parówki z szynki - 5 szt.
  • ser żółty (dowolny, ulubiony) - ok. 150 g
  • jajko - 1 szt.
  • czarnuszka - do posypania
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto dzielimy na 15 równych prostokątów (5 x 3)

  2. Ścieramy ser na tarce o dużych oczkach. Równomiernie rozkładamy na środku każdego prostokąta.

  3. Parówki dzielimy na 3 części. Rozkładamy na startym serze.

  4. Zwijamy roladki i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Posypujemy czarnuszką.

  5. Piec w piekarniku ok. 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 01 stycznia 2018 Prost i smaczne, tylko parówki dobre trzeba kupić ;)
Z barszczem smakują super :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń