Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjeżdzając do obcego kraju każdy zmierza się z tradycyjnymi, a dla obcokrajowców, ‚dziwnymi’ daniami lub produktami danego kraju. Będąc we Francji bedzie to baaardzo dojrzały ser pachnący jak jeszcze bardziej dojrzałe skarpetki, w Islandii powala fermentowane mięso wieloryba, a na Filipinach jajka jedzone z płodem kurczaka w środku…aż ciężko sobie to wyobrazić! Polecam artykuł poświęcony takim daniom…nie jedzcie nic przy ogladaniu! Na mnie w Polsce czekałz inne rarytasy :) śledź, wędzona makrela i kapusta kiszona. Uwierzcie mi takie rzyczy je sie tylko tutaj i aby przekonać się do nich (jeśli to możliwe) trzeba czasu….Mi zajęło to 6 lat. Niedawno zaprzyjaźniłem się z makrelą, choć ‚saute’ jeszcze nie jestem w stanie zjeść :) śledzia przedstawiłem w nowej formie na święta, który zresztą ku memu zdziwieniu zdobył kilka nagród! A kapusta kiszona, jak dla mnie to tylko w bigosie:) Dlatego przedstawiam Wam mój przepis na wędzoną makrelę, mam nadzieję, że Wam też posmakuje. Zaczynajmy!
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1049
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 185
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1049
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 185
Składniki
1. Oddziel mięso ryby od ości. Wyjmij nasionka granatu. Pokrój wszystkie składniki i wymieszaj. Miksturę można jeść samą, lub jako pastę na kanapkę