Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki w takiej postaci są po prostu pycha :)
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3940
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 777
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3940
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 777
Składniki
Pieczarki myjemy i osuszamy. Wycinamy ogonki wraz z niewielką częścią wnętrza kapeluszy. Kapelusze odkładamy, resztę pieczarek siekamy drobno wraz z cebulą i podsmażamy na oliwie dodając przyprawy (farsz musi być pikantny)
Przyrządzony farsz wkładamy do kapeluszy, obtaczamy w jajku i bułce i smażymy około 10 minut po każdej stronie (najpierw pieczarki układamy na patelni farszem do dołu.