Do góry

Przekąski Przepis na:

PIECZARKOWY NALEŚNIK...

PIECZARKOWY NALEŚNIK...

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 97

Dodano:

Odsłon: 16983

poezja smaku...

Składniki

  • upec nalesniki, 8-10 sztuk
  • ser żółty, 10-15 dkg
  • maka, 2 kopiate łyżki
  • serek topiony ziołowy, 20dkg
  • bulion, 0,5 szklanki
  • mleko, 0,5 szklanki
  • pieczarki, 60 dkg
  • cebula, 2
  • szynka, 8-10 plasterków
  • sól, do smaku
  • pieprz, do smaku
  • bazylia, do smaku
  • masło lub margaryna, 3 łyżki
  • Natka pietruszki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
PIECZARKOWY NALEŚNIK...

Przygotowanie

  1. pieczarki pokroić i udusic z cebula

  2. serek topiony rozpuscic w mleku...dodac do tego bulion....wszystko wlac do uduszonych pieczarek

  3. z masła i mąki zrobic jasna zasmażke...dodać ja do pieczarek

  4. doprawic do smaku przyprawami

  5. na końcu dodac duzo posiekanej natki pietruszki

  6. jeśli masa pieczarkowa nie jest wystarczajaco gesta zagęścić mąką z dodatkiem wody...konsystencja ma być gęsta

  7. Na nalesniku kładziemy plasterek szynki...na szynke mase pieczarkowa...i zwijamy w rulonik...wierzch posypujemy startym żółtym serem.....i zapiekamy...podajemy z czerwonym barszczem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ania704 11 marca 2010 mmmmm....... wygląda rewelacyjnie i pewnie tak smakuje , do ulubionych:

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mari 11 marca 2010 Zgadzam się w całej rozciągłości. Poezja.... mmmm....

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń