Do góry

Przekąski Przepis na:

Pierś z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie.

Pierś z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 3180

Dodano:

Odsłon: 33780

Pierś o bardzo oryginalnym smaku, znakomita na proszoną kolacje lub codzienny obiad.

Składniki

  • pierś z kurczaka, 1 podwójna
  • Miód, 3 łyżki
  • musztarda, 2 łyżki
  • sól, szczypta
  • Pieprz ziołowy, szczypta
  • Papryka słodka, szczypta
  • przyprawa KEBAB GYROS, łyżeczka
  • zioła prowansalskie, łyżka
  • chilli, szczypta
1-2 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pierś z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie.

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka oczyścić z błony,opłukać i pokroić na cienkie paseczki, miód wymieszać z musztardą i przyprawami, kurczaka zalać marynatą i odstawić do lodówki na minimum godzinę,(najlepiej na całą noc) kurczaka w żaroodpornym naczyniu wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, po około 30-40 minutach potrawa jest gotowa. Swietnie smakuje z ryżem lub kaszą kus kus,

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń